Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
16.52

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Benjamin Savšek Peter Kauzer Martin Albreht

Sobota, 29. 6. 2013, 16.52

8 let, 6 mesecev

Trije finali v Augsburgu, ekipna zmaga kanuistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu so izpeljali prve finalne vožnje.

Med kanuisti je Benjamin Savšek zasedel osmo mesto s šestimi kazenskimi sekundami, med kajakaši pa sta Peter Kauzer in Martin Albreht zasedla deveto oziroma deseto mesto, potem ko so jima sodniki prisodili 50 kazenskih sekund. Med kanuisti je zmagal Slovak Alexander Slafkovsky, ki je za 1,64 sekunde ugnal rojaka Mateja Benuša, tretji je bil Nemec Sideris Tasiadis.

"Ni se izšlo povsem po mojih željah. Že v tretjih vratih sem imel dotik, potem pa sem startal na vse ali nič, saj sem vedel, da bom z dvojko težko med najboljšimi. V spodnjem delu sem tako precej tvegal in izbiral hitre linije, tako da sem potem naredil še dva dotika," je pojasnil Benjamin Savšek.

Med kajakaši pa je zmago slavil Nemec Paul Böckelmann, ki je za 1,26 sekunde prehitel rojaka Sebastiana Schuberta, tretji je bil Francoz Matheiu Biazizzo. Kauzerju in Albrehtu so sodniki dosodili vprašljivih 50 kazenskih sekund, na kar se je slovenska ekipa tudi pritožila, a neuspešno.

"Bil sem oškodovan, čeprav se sliši, kot da se spet izgovarjam. Vrata so se odbila navzven, jaz pa sem šel po notranji liniji vrat. Namesto dotika, ki je dejansko bil, so dosodili, da sem zgrešil vrata. Zelo sem razočaran, ker se tako dela krivica. Ni prijetno, ko vidiš, da si bil oškodovan, ampak kaj naj sedaj storim? Med kajakaši ne preostane drugega kot tvegana vožnja, saj so razlike zelo majhne in gre res na tesno, vse linije moraš odpeljati na tesno. V tem športu je prisoten človeški faktor, ko si odvisen od sodnikov in njihovih odločitev," je po tekmi tarnal Peter Kauzer.

V svojem prvem finalu je veslal Albreht, tudi on pa je izpustil ena vratca. "Zadovoljen zaradi 50 kazenskih sekund ne morem biti. Cilj današnje tekme je bil sicer uvrstitev v finale, ampak v finalu sem si želel prikazati boljšo vožnjo. Na startu sem se počutil dobro, tudi startal sem dobro, potem pa sem v tretjih vratih naredil napako. Od tam naprej mi čoln ni stekel tako, kot bi si želel, in počasi se je vožnja podrla," je svoj nastop ocenil Martin Albreht.

Tekmovale so tudi kanuistke. Najboljša je bila Avstralka Jessica Fox, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali Britanki Mallory Franklin in Kimberley Woods.

Popoldne so v Augsburgu izpeljali še ekipne tekme kajakašev in kanuistov. Savšek, Anže Berčič in Luka Božič so zmagali med kanuisti, za 1,37 sekunde so premagali Francijo, tretja je bila Slovaška. Slabše so se odrezali kajakaši Kauzer, Albreht in Janoš Peterlin, saj so ob 54 kazenskih sekundah pristali na 11. mestu. Zmagali so Francozi pred Nemci (+4,74) in Poljaki.

V nedeljo bodo v Augsburgu na sporedu še polfinali in finali kajakašic in kanuističnih dvojcev, popoldne pa še ekipni tekmi v teh kategorijah.

Ne spreglejte