Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
30. 12. 2020,
4.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

Natisni članek

kanu kajak Peter Kauzer

Sreda, 30. 12. 2020, 4.00

3 leta, 3 mesece

Peter Kauzer, pogovor

Trenutno mu kaj drugega ne preostane #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15
Peter Kauzer | Foto osebni arhiv

Foto: osebni arhiv

Peter Kauzer, naš najboljši kajakaš na divjih vodah, že odšteva dneve, ko bo odšel lahko na priprave, kjer je bolj toplo. Do takrat bo svojo formo pilil doma, kjer mu trenutne vremenske razmere niso najbolj naklonjene. Hrastničan za letos, a ne po svoji volji, za priprave ni izbral Avstralije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Kauzer (@peterkauzer)

Za Petra Kauzerja je prihodnja sezona zelo pomembna, saj ga morda čakajo njegove že četrte olimpijske igre, ki bodo potekale v Tokiu. Zakaj morda? Kauzer si mora še priboriti olimpijsko mesto v slovenski reprezentanci, a več kot jasno je, da je eden glavnih, če ne celo glavni favorit, da zapolni olimpijsko mesto v reprezentanci. To kažejo tudi njegovi zadnji rezultat, ko je na letošnjem evropskem prvenstvu v Pragi zasedel drugo mesto.

Peter Kauzer | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

Na trening se odpravi malce težje

Hrastničan je moral zaradi epidemije nekoliko prilagoditi priprave na novo sezono. Trening v Avstraliji je zaradi razmer v svetu odpadel, zato bo moral na ta račun nekaj več treningov opraviti doma. "Kaj drugega mi niti ne preostane. Dokler ne grem nekam bolj na toplo, bo tako," nam je uvodoma povedal Peter, ki poskuša doma izkoristiti vsak pravi trenutek za trening na divji vodi. Naš sogovornik na tacenski progi trenira od dvakrat do trikrat na teden.

"Malce težje greš na trening, če je mraz. Dokler se ne ogreješ, te zebe. Jaz sem namreč takšen tip človeka, da imam raje poletje kot zimo. A ni kaj. Sprijaznil sem se, da bom šel malo pozneje v toplejše kraje. Še dobro, da bom lahko šel," razlaga srebrni olimpijec iz Ria.

Peter Kauzer se dvakrat do trikrat na teden odpelje v Ljubljano na trening na tacensko progo. | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Peter Kauzer se dvakrat do trikrat na teden odpelje v Ljubljano na trening na tacensko progo. Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Izbral je bolj preverjeno varianto

Sedemintridesetletni kajakaš na divjih vodah bo letos glavnino priprav opravil v Združenih arabskih emiratih, natančneje v mestu Al Ain, ki je 160 kilometrov oddaljeno od Abu Dabija. Za to možnost se je odločil, saj tamkajšnjo progo in razmere že dobro pozna.

"Bila je možnost še za trening v Franciji, kjer ne bi potreboval karantene, ampak samo negativen test. A po videoposnetkih sodeč, tam verjetno ne bi zdržal več kot dva ali tri tedne. Rekel sem si, da raje izberem destinacijo, ki je že preverjena. V Emiratih bo tudi bolj mir," nam je zaupal Kauzer, ki v Al Ain odhaja s svojo družino. Družbo mu bosta tam od naših tekmovalcev delala še kanuist Benjamin Savšek in mlada Eva Alin Hočevar.

Peter Kauzer | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida Menjal ne bo ničesar

Kauzer, ki ima že veliko izkušenj z največjih tekmovanj, ve, kaj mu najbolj ustreza. Trenutno mu je najbolj pomembno, da je zdrav, in tudi nekaj dni pred odhodom se bodo z družino še bolj izolirali, da ob odhodu ne bi bilo nepotrebnih zapletov. Prav tako pri opremi za prihodnjo sezono ne bo delal sprememb.

"Nisem takšen tip človeka, da bi eno leto pred olimpijskimi igrami kaj menjal. Raje imam vse stvari pod nadzorom in da je vse preverjeno. Poleg tega pri meni vse dobro funkcionira. Če bi bilo kaj narobe, potem bi spreminjal, ampak za zdaj je vse tako, kot mora biti," nam je še razkril Kauzer.

Luka Božič
Sportal Nekaterim se zdi čudno, on pa je po dveh minutah odvrgel rokavice #video
Inaki Gomez
Sportal Španec vodja programa vrhunskega športa v KZS
Ekstremni slalom
Sportal Čeprav gre za bolj agresivno disciplino, uživa v njej
Ne spreglejte