Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2019,
21.25

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Lea Novak Alja Kozorog Žan Jakše Vid Kuder Marušič Niko Testen Eva Alina Hočevar Vid Oštrbenk Lan Tominc Liptovsky Mikulaš mlajši člani mladinci evropsko prvenstvo divje vode kanu kajak

Petek, 5. 7. 2019, 21.25

4 leta, 9 mesecev

Liptovsky Mikulaš, evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane

Kanuisti tretji na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Klemen Vidmar | Klemen Vidmar .... | Foto Urban Meglič/Sportida

Klemen Vidmar ....

Foto: Urban Meglič/Sportida

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Liptovskem Mikulašu so v zgodnjih večernih urah podelili prve komplete kolajn. Med dobitniki so bili tudi slovenski kanuisti do 23 let. Tine Kancler, Klemen Vidmar in Urh Turnšek so osvojili bronasto kolajno.

Slovenski kanuisti v konkurenci mlajših članov so bili po četrtkovih posamičnih kvalifikacijah razočarani, saj se nobenemu izmed trojice ni uspelo uvrstiti v polfinale, a so v ekipni tekmi dobili pravi obliž na rano. Zaostali so namreč le za italijanskimi in češkimi kanuisti ter se tako veselili bronaste kolajne. Od zlata sta jih ločili manj kot dve sekundi, od srebra pa pol sekunde.

... Tine Kancler ... | Foto: Urban Meglič/Sportida ... Tine Kancler ... Foto: Urban Meglič/Sportida

"Vedeli smo, da smo dovolj hitri. Poskušali smo se lotiti tako, kot nam je na koncu tudi uspelo, torej čisto, brez napak. V kvalifikacijah posamične tekme smo imeli vsi trije nekaj smole. Mislim, da je ta kolajna lep uspeh za vse," je po osvojeni kolajni povedal Klemen Vidmar.

V ekipnih tekmah je nastopilo še šest slovenskih ekip, ki so ciljale na vrh, a se jim tokrat ni izšlo. Kajakaška ekipa do 23 let je lani na evropskem prvenstvu slavila naslov prvakov, tokrat pa so Niko Testen, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič tekmovanje končali na sedmem mestu.

... in Urh Turnšek so na Slovaškem osvojili bronasto kolajno. | Foto: Urban Meglič/Sportida ... in Urh Turnšek so na Slovaškem osvojili bronasto kolajno. Foto: Urban Meglič/Sportida

Ekipa kanuistk do 23 let v postavi Lea Novak, Eva Alina Hočevar in Alja Kozorog je bila peta, mladinska ekipa kajakašev - Vid Oštrbenk, Lan Tominc, Ulan Valant - je bila šesta, kajakašice Eva Alina Hočevar, Zala Zanoškar in Helena Domajnko, ki so veslale v mladinski konkurenci, so bile sedme, mladinci Nejc Polenčič, Jaka Bernat in Juš Javornik so v konkurenci kanuistov osvojili deveto mesto, kajakašice Lea Novak, Daša Grešak in Sara Belingar pa so bile v konkurenci do 23 let desete.

V soboto so na sporedu polfinalne in finalne preizkušnje kanuistov in kajakašic, v nedeljo pa še kanuistk in kajakašev.

Preberite še:

doping
Sportal Madžarski kajakašici grozi štiriletni suspenz zaradi dopinga
Peter Kauzer
Sportal Petra Kauzerja sta umirili žena in hčerka
Ne spreglejte