Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
15.39

Osveženo pred

16 ur, 20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Namizni tenis Ana Tofant

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 15.39

16 ur, 20 minut

Namizni tenis

Tofantova izpadla v drugem krogu Olomuca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Ana Tofant | Foto Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Edina slovenska predstavnica na namiznoteniškem turnirju WTT Feeder v Olomoucu Ana Tofant je v drugem krogu izgubila. S 3:0 (3, 5, 7) jo je premagala Japonka Hitomi Sato.

V prvem krogu je Ana Tofant, ki je na svetovni lestvici na 296. mestu, s 3:0 (9, 9, 10) premagala Grkinjo Malamatenio Papadimitriu, v drugem pa je naletela na 92. igralko sveta Hitomi Sato, ki je v Olomoucu tretjepostavljena nosilka.

"Nisem zadovoljna s svojo igro. Japonka je bila danes resnično premočna, gre za obrambno igralko z zelo kakovostnimi žogami in dobrim napadom. V prvem nizu nisem čutila njenih žog, nato pa sem vsak niz igrala bolje in bolje ter delala manj svojih napak. Pred EP v Linzu me čakata nastopa še na dveh turnirjih WTT Feeder, in sicer v Bolgariji in na Švedskem, v septembru pa se bo začel tudi ligaški del sezone. Tako kot lani tudi letošnjo sezono ostajam v Franciji, kjer bom z ekipo Leers OSTT nastopala v ligi PRO B," je dejala Tofant.

Turnir v Bolgariji bo potekal od 11. do 15. septembra v Panagjurištu, na Švedskem pa od 16. do 21. septembra v Halmstadu. Tudi v Bolgariji bo edina slovenska predstavnica in je že uvrščena v glavni turnir, na Švedskem, kjer bo morala igrati kvalifikacije, pa se ji bo pridružil Peter Hribar.

Pariz 2024 namizni tenis Darko Jorgić
Sportal Darko Jorgić po hudem boju strl japonski oreh
Ne spreglejte