Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
7.22

Osveženo pred

1 ura, 43 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 7.22

1 ura, 43 minut

Namizni tenis, turnir WTT, Lima

Darko Jorgić po hudem boju strl japonski oreh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Pariz 2024 namizni tenis Darko Jorgić | Darko Jorgić je uspešno začel turnir WTT contender v Limi. | Foto Reuters

Darko Jorgić je uspešno začel turnir WTT contender v Limi.

Foto: Reuters

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel turnir WTT contender v Limi z nagradnim skladom 80.000 dolarjev. V prvem krogu turnirja je Slovenec, sicer drugi nosilec, po hudem boju s 3:2 premagal Japonca Ryoichija Yoshiyamo, 112. igralca s svetovne lestvice.

V svojem prvem nastopu po olimpijskih igrah v Parizu je imel 26-letni Hrastničan težko delo, da je zlomil odpor pet let mlajšega Japonca, ki je prepričljivo dobil uvodni niz. V drugem je Jorgić povedel s 4:0 in ga dobil, tako kot tudi tretjega, v katerem je bilo še 4:4, s petimi zaporednimi točkami pa je varovanec Andreje Ojsteršek Urh pobegnil svojemu tekmecu in mirno pripeljal niz do konca.

Toda v četrtem nizu je Yoshiyama spet prišel do svoje igre, vodil s 6:3, po Jorgićevem izenačenju na šesti točki pa je dosegel pet zaporednih točk. Tudi v petem nizu je bilo zadnje izenačenje na šesti točki, vendar s to razliko, da je tokrat pobudo prevzel slovenski igralec, ki je dosegel tri zaporedne točke, nato pa izkoristil svojo drugo zaključno žogo.

"Vsekakor sem šel v dvoboj malce v krču, nisem vedel, kaj pričakovati"

"Vedno je težko igrati z igralci, ki jih ne poznaš, saj vsi 'tolčejo' po žogicah in nimajo česa izgubiti. To se je pokazalo tudi danes. Vsekakor sem šel v dvoboj malce v krču, nisem vedel, kaj pričakovati, so pa razmere dokaj težke. V dvorani je veliko vlage, dokaj hladno je, saj je v Peruju zima in je drugače igrati kot v Evropi. Vendar sem vedel, da bodo takšni pogoji, vedel sem tudi, da me bodo vsi napadali, ker sem nosilec. Na koncu je najbolj pomembno, da sem prišel do zmage," je po uvodnem krogu za namiznoteniško zvezo dejal prvi slovenski lopar.

Jorgić, ki na svetovni lestvici zaseda 19. mesto, se bo po uspešnem uvodnem nastopu v naslednjem krogu pomeril z Estebanom Dorrom, 129. igralcem sveta.

Štiriindvajsetletni Francoz je v prvem krogu gladko, s 3:0 premagal komaj 16-letnega domačina Gonzala Vero, ki si je nastop na glavnem turnirju priigral skozi kvalifikacije.

"Z Dorrom sem igral v ligi prvakov. Ni bil lahek obračun, ampak pri njem vsaj vem, kaj lahko pričakujem, medtem ko pri Japoncu tega nisem vedel, vsi pa vemo, kaj Azija pomeni v namiznem tenisu," pa je o naslednjem tekmecu dejal Hrastničan.

Ana Tofant
Sportal Ana Tofant preskočila prvo oviro
Ne spreglejte