Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 10. 2015,
20.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tjaša Kysselef

Nedelja, 11. 10. 2015, 20.26

8 let

Tjaši Kysselef zmaga v mnogoboju na Šalamunovem memorialu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnji 48. Šalamunov memorial v športni gimnastiki je bil zadnji preizkus slovenskih potnikov pred svetovnim prvenstvom v Glasgowu konec meseca, ob tem pa je štel še kot državno prvenstvo.

Slovenski potniki za SP se niso najbolj izkazali.

Še pred nedeljskim tekmovalnim dnem sta slovenski reprezentanci skrbi povzročila Alen Dimic in Teja Belak. Oba sta se namreč poškodovala. Dimic se je tekmovanju v dvorani Tabor povsem odpovedal zaradi poškodbe noge, bolečino je začutil na sobotnem treningu. Ali bo Dimic tekmoval na Škotskem, tam je predviden za mnogoboj, bo znano v prihodnjih dneh, v ponedeljek zjutraj ga čaka magnetna resonanca. Težave ima tudi Belakova, prav tako potnica za SP, ki je zaradi težav z gležnjem na Šalamunovem memorialu nastopila le na dvovišinski bradlji, parter, gred in preskok je odpovedala.

Zmagovalca Šalamunovega memoriala sta postala Slovenka Tjaša Kysselef z 49,850 točke in Tarik Soto Byfield iz Kostarike z 80,500 točke. Najboljši Slovenec je bil Andraž Lamut na četrtem mestu.

Ni katastrofalno razočaran

Kysselefova je bila najboljša še na preskoku in parterju, na bradlji je slavila Ivana Kamnikar, na gredi je bila prva Madžarka Eniko Horvath, druga je bila Carmen Horvat. V moški konkurenci je na parterju zmagal Byfield pred Šilcem in Klavoro, Bertoncelj je slavil na konju z ročaji, na preskoku je bil prvi Byfield, najboljši Slovenec je bil Andraž Lamut na petem mestu. Prvi na krogih je bil Jan Ribnikar, na bradlji je prvo mesto osvojil Slovak Samuel Piasecky, Lamut je kot najboljši Slovenec osvojil osmo mesto. Na drogu je zmagal Egipčan Ahmed Mohamed Farouk Amin, Lamut je bil peti.

"Nisem katastrofalno razočaran. Zadnje tri, štiri dni sem imel težave z rokami. Nisem 'zganjal' panike. Tudi, če so bolečine prisotne, je treba z njimi delati. Poizkusil sem iztisniti svoj maksimum. Konj mi je malo ponagajal, nič ni z njim narobe, le malo drugačen je. Treba bo biti pozoren, da se mi težave spet ne ponovijo," je svojo vajo na konju z ročaji pokomentiral Bertoncelj.

Belakova se je bila prisiljena odpovedati nastopu na vseh štirih orodjih, tako sta štirikrat nastopil Tjaša Kysselef in Carmen Hrovat, druga in tretja Slovenka, ki bosta nastopili v Glasgowu.

Na bradlji je dvakrat grdo padla

"Zadovoljna sem s prvimi tremi orodji, torej parterjem, preskokom in bradljo. Z gredjo sem razočarana, ker sem dvakrat padla. Tu še imam rezerve. Vidim, da sem kar v redu pripravljena. Malo rezerve še imam, vendar mislim, da sem dobro pripravljena za SP," je menila Kysselefova.

S tem, ko je pred dnevi kariero končal Mitja Petkovšek, se je v slovenski ekipi sprostilo mesto za enega telovadca. Zanj sta se potegovala Rok Klavora in Žiga Šilc, selektor Sebastijan Piletič se je odločil za prvega.

"Moram reči, da nisem zadovoljen. Pri vsakem skoku so bile drobne napake. Nisem šel najtežje vaje, ker je nov parter, čisto drugačen. Šel sem za dober trening, da si česa ne naredim. Izgledalo je mogoče v redu, sam pa vem, da je bila vaja zelo grda," je povedal Klavora.

Gimnastični dogodek na Štajerskem se je začel v soboto, ko sta potekali domači tekmovanji za pokal ŠD Center Maribor - memorial Milana Hrastovca in pokal ŠD Studenci. V nedeljo so tekmovanje začeli mlajši telovadci, za njimi so nastopili mladinci, za konec še člani.

Ne spreglejte