Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2022,
18.55

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

gimnastika Koper Lucija Hribar Tjaša Kysselef

Petek, 17. 6. 2022, 18.55

1 leto, 10 mesecev

GIMNASTIKA, KOPER, SVETOVNI POKAL, 2. dan

Tjaša Kysselef finalistka tudi na gredi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
gimnastika, Koper, svetovni pokal, 2. dan, Tjaša Kysselef | Tjaša Kysselef je drugi dan kvalifikacij domačega svetovnega pokala na Obali na gredi prikazala soliden nastop in si pritelovadila še drugi finale koprskega tekmovanja.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Tjaša Kysselef je drugi dan kvalifikacij domačega svetovnega pokala na Obali na gredi prikazala soliden nastop in si pritelovadila še drugi finale koprskega tekmovanja.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je drugi dan kvalifikacij domačega svetovnega pokala na Obali na gredi prikazala soliden nastop in si pritelovadila še drugi finale koprskega tekmovanja. Za predstavo je prejela osmi dosežek (11,500 točke). Za las pa je brez finala najboljše osmerice na parterju ostala Lucija Hribar na devetem mestu.

gimnastika, Koper, svetovni pokal, 1. dan, Teja Belak
Sportal Prvi dan Kopra telovadkam trije finali, v finalu tudi Božič #foto

Kot je po tekmi za STA sporočil selektor slovenske ženske vrste Andrej Mavrič, se Kysselefovi predstava na gredi ni posrečila najbolje, a dovolj dobro, da se ji je uspelo prebiti med najboljšo osmerico.

Vseeno pa je na gredi poskrbela, da Slovenija v nedeljo ni ostala brez finala. "Tjaša sicer svoje sestave ni najboljše naredila, izpustila je tudi eno prvino, ampak ji je vseeno uspelo priti med najboljših osem. Upam, da v nedeljo pokaže takšno sestavo kot na treningih," je dejal Mavrič.

Medtem pa je bila Kysselefova zelo vesela uvrstitve med najboljših osem. "To je zame lep uspeh, vendar si za nedeljski finale želim boljši nastop. Rada bi pokazala sestavo tako, kot je mišljena. Na gredi imam težave, saj že dolgo nisem uspešno opravila sestave. Nekako pri nastopu na tem orodju čutim tesnobo, nelagodje, vendar se skušam tega otresti. Moj glavni cilj je, da pridem stvari do dna in tega, da sem obstala na gredi, sem zelo vesela."

"Prvič to sezono sem v finalu tudi na gredi," je bila uspeha vesela 29-letna telovadka, ki pa ima vseeno višje cilje v sobotnem finalu na preskoku. Tam si želi ponoviti dobra skoka z minulega konca tedna na svetovnem izzivu v Osijeku, kjer je bila bronasta.

Svetovni pokal v Kopru, 2. dan, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 47

"Definitivno imam višje cilje v jutrišnjem finalu preskoka. Želim se boriti za kolajne. Upam, da bom naredila korak naprej glede na kvalifikacijsko predstavo in da sem se dovolj dobro spoprijateljila z orodjem. Lani sem tu v Kopru zmagala, na kar ne gledam kot na breme, vsaka tekma je drugačna. Res pa si želim kolajno," je bila odkrita Kysselefova.

Poleg Kysselefove se je na gredi predstavila tudi Hribarjeva, vendar je po padcu z 10,400 tekmo končala na 18. mestu.

Zato pa je 20-letna telovadka bolje nastopila v kvalifikacijah parterja (11,700), kjer je po solidni predstavi - napravila je sicer prestop - prva rezerva za nedeljski finale.

Slovenski tabor je tako letos v Kopru osvojil pet finalov. Že prvi dan so bili namreč v kvalifikacijah uspešni Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku, Lucija Hribar na dvovišinski bradlji ter Nikolaj Božič na parterju.

Preberite še:

Lucija Hribar
Sportal Lucija Hribar v Osijeku osma na gredi
Teja Belak
Sportal Teja Belak do srebra v Osijeku, Tjaša Kysselef bronasta
Ne spreglejte