Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
26. 5. 2013,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tine Urnaut kapetan slovenska odbojkarska reprezentanca Moldavija

Nedelja, 26. 5. 2013, 13.00

8 let

Tine Urnaut: Moldavci imajo najboljši sprejem na turnirju

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred odbojkarji Slovenije je še zadnji dan prvega kroga kvalifikacij za SP v Stožicah, kjer se bodo ob 17. uri pomerili z Moldavijo. Že točka bi jim zagotovila neposredno uvrstitev v tretji krog.

Odigrati tri tekme v treh dneh nikakor ni lahko, če pa dodamo, da je slovenski selektor Luka Slabe prvi dve tekmi proti Izraelu in Madžarski takorekoč odigral z enako postavo, bo danes zagotovo že prisotna utrujenost. Kljub vsemu v slovenskem taboru o tem sploh ne razmišljajo, osredotočeni so le na tretjo zaporedno zmago. "Nič ne bomo taktizirali, igrali bomo na polno, skratka tako kot smo prvi dve tekmi. Nočemo točke, hočemo vse tri," je pred tekmo odločen slovenski kapetan Tine Urnaut, ki v Moldavcih vidi nevarnega nasprotnika, katerega ne bodo smeli podcenjevati: "Moldavci so se na tem turnirju pokazali za zelo trdoživega nasprotnika. Blestijo predvsem na sprejemu, imajo najboljši sprejem na turnirju. Veliko igrajo preko korektorja Jurija Pantirija in sprejemalca Dmitrija Bahova. Naša naloga bo močno pritiskati s servisom, oddaljiti nevarne moldavske napadalce od mreže ter jih čim večkrat pričakati s trojnim blokom. Mislim, da je to ključ do uspeha."

Slovenski reprezentanci na tem turnirju začetni udarec nikakor ne steče. Proti Izraelu je bil malodane katastrofalen, proti Madžarom se je vendarle malce izboljšal, lahko pričakujemo serviranje za v učbenike ravno proti Moldaviji? "Na vsaki tekmi težimo k temu, da bi bilo temu tako. Veseli nas, da iz tekme v tekme napredujemo, zato ne vidim razloga, da ne bi danes kvaliteto našega začetnega udarca še izboljšali," še zaključuje kapetan.

Tekma med Slovenijo in Moldavijo bo po ustaljenem urniku ob 17. uri, vstop v dvorano pa bo PROST.

Ne spreglejte