Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
21. 5. 2014,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut Stožice kvalifikacije

Sreda, 21. 5. 2014, 11.28

8 let

Tine Urnaut: Bojimo se lahko le sebe

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarje slovenske reprezentance konec tedna čaka težka preizkušnja, saj izkupiček na Poljskem ni bil tak, kot so si želeli. Štiri točke Slovenije pomenijo, da je boj za drugo mesto še povsem odprt.

Slovenci so na prvem kvalifikacijskem turnirju za nastop na EP mučili z Makedonijo in Latvijo, v obeh primerih so zmagali šele po loteriji, najboljšo predstavo v Vroclavu pa so pokazali proti domačinom, a vseeno ostali praznih rok. Ravno zadnja tekma četo Luke Slabeta navdaja z optimizmom, a se zaveda, da naloga ne bo lahka. Treba bo pokazati veliko več kot na Poljskem, da slovenski odbojkarji dosežejo tisti zastavljeni minimum pred začetkom kvalifikacij, osvojitev drugega mesta.

"Naš cilj je bil premagati tako Latvijo kot Makedonijo. To nam je uspelo, a namesto štirih točk bi si želeli večji izkupiček. A nimamo kaj, še vedno imamo vse v svojih rokah. V Stožicah moramo premagati obe reprezentanci in smo vsaj v dodatnih kvalifikacijah," je za uvod povedal slovenski kapetan Tine Urnaut.

Prvi nasprotnik Slovenije v Stožicah bo Poljska, ki si je tako rekoč že zagotovila prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Bodo morda kapetan Urnaut in soigralci proti njim varčevali z močmi? "Smo mlada reprezentanca, ki mora iti vsako tekmo na polno. Mislim, da proti Poljakom ne bomo varčevali z močmi, pa čeprav ta tekma ne bo odločilna. No, če bi jih presenetili, bi nam točke v boju za drugo mesto prišle še kako prav."

Na Poljskem sta Latvija in Makedonija pokazali odlično igro, morda najboljšo, ki jo trenutno znata, zato večjega presenečenja za naše odbojkarje ne bi smelo več biti. "Tako Latvijci kot Makedonci so po tem, ko smo mi popustili, začeli igrati odlično v napadu, zato si takih mrtvih con ne bomo smeli privoščiti. Ko smo strnili vrste in začeli igrati svojo igro, so bile stvari take, kot morajo biti. Lahko rečemo, da smo najbolj nevarni sami sebi. A mislim, da nam bo domače občinstvo, od katerega bi si želel, da se zbere v čim večjem številu, dalo še dodatna krila."

Tine ima najlepše spomine na Italijo

Tine je pred tedni pomahal v slovo turškemu Arkasu, kje bo nadaljeval klubsko kariero, se še ne ve. "Pogovarjamo se, a nič se še ne ve, bo pa znano kmalu. Najbrž že naslednjem tednu," je za zdaj še skrivnosten Tine Urnaut, ki ga srce vleče nazaj v Italijo, ponudbe pa ima tudi iz Turčije in Rusije.

Ne spreglejte