SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tina Mrak in Teja Černe po dveh regatah prvi

3

termometer

V Helsinkih na Finskem se nadaljuje EP v jadranju. Predviden začetek v razredu finn je preprečil veter, v dvosedu 470 pa sta se na vrhu znašli Tina Mrak in Teja Černe.

Na Finskem je sobota prinesla odličen začetek najboljše slovenske ženske posadke v dvosedu 470 na jadralskem EP. Tina Mrak in Teja Černe, jadralki portoroškega JK Pirat in slovenski kandidatki za jadranje na OI leta 2012 v Londonu (jadralski program OI bodo izpeljali v Weymouthu), sta EP v dvosedu 470 začeli bleščeče. Z zmago v prvi in s tretjim mestom v drugi regati sta po prvem tekmovalnem dnevu s 4. točkami na čelu ženske flote s 43 posadkami dvoseda 470 iz 22 držav. Njun trener Tomaž Čopi je bil po odličnem začetku jadralskih varovank iz portoroškega Pirata prezadovoljen. ''Tina in Teja sta bili danes odlični in skoraj brezhibni'' Pred nedeljskim nadaljevanjem, v Helsinkih napovedujejo zmeren veter, sta Mrakova in Černetova na čelu 45 ženskih parov 470 s štirimi točkami na čelu, drugi sta Španki Pacheco-Betanzos, tretji pa Brazilki Oliveira in Barbachan. V moški konkurenci dvoseda 470, 74 posadk je razdeljeno v dve kvalikakcijski floti, sta po dveh jadranjih na čelu japonska posadka Harido in Joshipoka (po 2 točki za 2 zmagi), slovenski par Mitja Mikulin-Sebastijan Prinčič pa je s 40 točkami (v floti 37 jadrnic sta nanizala dve 20. mesti) 38.

Vasilij Žbogar, ki je v odsotnosti Gašperja Vinčeca edini slovenski predstavnik v razredu finn, bo s sotekmovalci ponovno na štartu v nedeljo. V soboto je nastope preprečil veter. Tekmovanje bo potekalo do srede prihodnji teden in se bo končalo z regato za medalje v četrtek, 14. julija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin