Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2024,
9.30

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

evropsko prvenstvo Tim Toplak ju-jitsu

Sobota, 25. 5. 2024, 9.30

3 tedne, 1 dan

Tim Toplak evropski prvak v ju-jitsu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Tim Toplak | Tim Toplak je v borbah do 69 kg osvojil zlato odličje. | Foto Ju-jitsu zveza Slovenije

Tim Toplak je v borbah do 69 kg osvojil zlato odličje.

Foto: Ju-jitsu zveza Slovenije

Tim Toplak je v borbah do 69 kg na članskem evropskem prvenstvu v Gelsenkirchnu v Nemčiji osvojil zlato medaljo in postal evropski prvak v ju-jitsuju, so sporočili iz krovne slovenske zveze.

Na Evropskem prvenstvu v Gelsenkirchenu je Tim Toplak še četrtič v svoji karieri postal evropski prvak v ju-jitsu borbah v kategoriji do 69 kilogramov. V Nemčiji so se za odličja borili tekmovalci in tekmovalke iz 27 držav stare celine, med katerimi je kot edini slovenski predstavnik nastopil tudi slovenski šampion.

V finalu se je pomeril z Dancem Jasperjem Kilbakom. | Foto: Ju-jitsu zveza Slovenije V finalu se je pomeril z Dancem Jasperjem Kilbakom. Foto: Ju-jitsu zveza Slovenije Toplak je je bil kot prvi nosilec svoje kategorije prvo kolo prost, kasneje je po vrsti premagal Jacoba Mejborna Lunda iz Danske, Alekso Radulovića iz Črne Gore, v polfinalu pa francoskega predstavnika Farida Ben Alija. V finalu se je pomeril z Dancem Jasperjem Kilbakom. Finalni boj je bil izjemno napet, saj je Tim zaostajal po številu točk in v zadnji sekundi izsilil predajo Danca in s tem s full ipponom osvojil naslov evropskega prvaka.

S tem je še četrtič postal najboljši ju-jitsu borec na stari celini. Prvič mu je to uspelo leta 2017 v Banja Luki, nato leta 2021 v nemškem Maintalu in tretjič lani v Zagrebu.

"Vesel sem, da je ta rezultat pokazatelj dobro in skrbno načrtovanih treningov mojega trenerja Gorazda Toplaka. S tem sem vedno bližje svojemu cilju, kar je uvrstitev na Svetovne igre, ki bodo potekale naslednjo leto na Kitajskem. Rad bi se zahvalil vsem svojim bližnjim in vsem sparing parterjem, ki mi omogočajo treninge," je takoj po podelitvi strnil misli za Ju-jitsu zvezo Slovenije.

S tem je Toplak, ki trenira pod vodstvom očeta in trenerja Gorazda Toplaka, poskrbel za nov izjemen uspeh za slovenski ju-jitsu. Zmaga mu prinaša tudi dodatne kvalifikacijske točke za nastop na Svetovnih igrah, ki bodo potekale leta 2025 v Chengduju na Kitajskem.

Ne spreglejte