Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 5. 2023,
9.45

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Tjaša Kysselef gimnastika Lucija Hribar Zala Trtnik

Nedelja, 28. 5. 2023, 9.45

11 mesecev, 1 teden

Gimnastični pokala Slovenije v mnogoboju

Tesna zmaga za Zalo Trtnik, vrnitev Tjaše Kysselef

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Zala Trtnik | Zala Trtnik | Foto Grega Valančič/Sportida

Zala Trtnik

Foto: Grega Valančič/Sportida

Telovadka Giba Šiške Zala Trtnik (50,600 točke) je postala zmagovalka gimnastičnega pokala Slovenije v mnogoboju, potem ko je za pol točke premagala Lucijo Hribar (50,100) iz Zelene jame. Tekmovanje je zaznamovala tudi vrnitev Tjaše Kysselef po dolgotrajni poškodbi. Izkušena telovadka se je v Ljubljani predstavila na gredi.

Obe mladi telovadki Zala Trtnik in Lucija Hribar sta bili uspešni na minulem evropskem prvenstvu v Antalyi, kjer sta si preko mnogoboja zagotovili tudi nastop na jesenskem svetovnem prvenstvu v Antwerpnu. V Belgiji se bodo delile vozovnice za poletne olimpijske igre prihodnje leto v Parizu.

Tjaša Kysselef | Foto: Grega Valančič/Sportida Tjaša Kysselef Foto: Grega Valančič/Sportida Tridesetletna Tjaša Kysselef se je na pokalu Slovenije predstavila na gredi, čeprav je sicer v svetovnem pokalu najbolje nastopala na preskoku. To je bila zanjo prva tekma po lanskem evropskem prvenstvu, na katerem se ji je močno poslabšala poškodba levega kolena, s katero se je spopadala večji del lanske sezone. Zato se je odločila za operativni poseg, zaradi katerega je ostala brez prvega dela sezone, tudi brez prvenstva stare celine. Prihodnji teden bo edina v slovenski vrsti odpotovala na svetovni izziv v Tel Aviv, kjer bo predvidoma nastopila na preskoku.

"Za menoj je prva tekma po operaciji noge. Čeprav sem se kar precej 'tresla' in padla z orodja pri prvem elementu, se mi je nato uspelo zbrati, da sem uspešno prišla do konca sestave. Ne morem ravno reči, da sem zadovoljna, vendar je najtežji korak zdaj za menoj. Z ekipo pa smo osvojile srebrno kolajno," je po tekmi sporočila Kysselef in dodala, da se že veseli naslednjih tekmovanj.

Ekipno tekmo so dobile telovadke Giba Šiške pred Zeleno jamo in Studenci.

Med telovadci je mnogoboj v absolutni konkurenci dobil Jure Podobnik iz Narodnega doma.

Ne spreglejte