Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 6. 2016,
11.33

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Teja Belak gimnastika

Nedelja, 5. 6. 2016, 11.33

7 let, 10 mesecev

Teja Belak EP končala na šestem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Najboljša slovenska telovadka Teja Belak je na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v Bernu na preskoku osvojila šesto mesto. Dvaindvajsetletna Ljubljančanka, tudi potnica na avgustovske olimpijske igre v Rio de Janeiro, je v današnjem finalu najboljše osmerice dobila oceno 14,483. Evropski naslov je osvojila domačinka Giulia Steingruber.

Giulia Steingruber je osvojila tretje zlato odličje na preskoku na EP, prva je bila tudi v Moskvi 2013 in Sofiji 2014, v Montepellierju je bila lani srebrna. Na omenjenem orodju ima še bron iz Bruslja 2012. Evropski naslov pred domačimi gledalci je osvojila z oceno 14,983.

Srebro je osvojila Britanka Elissa Downie (14,933), bron pa Rusinja Ksenija Afanaseva (14,699).

Belakova je nastopila v tretjem finalu na prvenstvih stare celine. Lani je bila v Franciji osma, v Rusiji pred tremi leti pa je osvojila četrto mesto.

"Sem zelo zadovoljna, ker mi je v finalu uspelo narediti sestavo. Da ni bilo v smislu, samo, da sem prišla v finale. Ponavadi sem vedno padla. Pri drugem skoku sem popravila doskok iz kvalifikacij. Tudi ocena je bila boljša. Prvi skok je bil malo slabši, je pa bil doskok malo boljši. Na koncu je bilo v redu. V tem času je to maksimum. Glede na treninge bi težko kaj več naredila," je misli strnila Belakova, ki si je aprila v dodatnih kvalifikacijah pritelovadila avgustovske olimpijske igre v Riu de Janeiru. Pred tem jo čakata še dva svetovna pokala, najverjetneje bo nastopila na obeh: "Ampak še ne vem točno katera orodja. Bom videla, kako bo s poškodbami."

V Bernu sta v članski konkurenci nastopili še dve Slovenki. Tjaša Kysselef je bila na preskoku deveta, Adela Šajn pa na gredi 81.

Slovenska gimnastična reprezentanca je v Švici nastopila v dveh finalih. Pred tednom dni je Sašo Bertoncelj na konju z ročaji končal na sedmem mestu.

Ne spreglejte