Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
19.10

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 19.10

5 let, 2 meseca

Tebow tudi letos s pomočjo navijačev v prvo postavo?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Komaj četrti teden sezone NFL je, pa navijači New York Jets že zahtevajo zamenjavo na mestu podajalca. Se bo Tim Tebow s pomočjo tribun tudi letos vrinil v prvo postavo? Za zdaj še ne.

New York Jets so po štirih od 16 tekem rednega dela NFL pri dveh zmagah in dveh porazih. Končnica je še povsem dosegljiva, saj so v njihovi diviziji tudi New England Patriots in Buffalo Bills pri enakem izkupičku. A razen na eni tekmi je napad Jetsov deloval zelo ubogo. Ob nedeljskem porazu proti sicer odlični obrambmi ekipi Sam Francisco 49ers z 0:34 je imel njihov prvi podajalec Mark Sanchez vsega 103 jarde! Še več: tretjič zapored je zaključil manj kot 50 odstotkov podaj (le 13 od 29 metov), vrgel je eno prestreženo žogo in eno še izgubil. Kriza se v taboru Jetsov utegne še poglobiti, saj se je po njihovem najboljšem igralcu "cornerbacku" Darrellu Revisu poškodoval še lovilec Santonio Holmes.

Navijači in številni ameriški mediji tako trenerju Rexu Ryanu že vsiljujejo rešitev, ki sliši na ime Tim Tebow. Se lahko ponovi lanska zgodba iz Denver Broncos, ko so navijači iz kluba spodili Kyla Ortona, povprečni Tebow pa jih je z nekaj pomoči od zgoraj celo pripeljal do zmage v končnici? Ryan ostaja odločen, da še ni čas za zamenjavo. "Nisem še pripravljen zamenjati podajalca. Mora pa podajalec igrati bolje. Marsikaj moramo izboljšati." Sanchez, ki je na zadnjih treh tekmah podal le dva "touchdowna" in vrgel tri prestrežene žoge, se za službo ne boji: "Ne, sploh ne, moram se le izboljšati."

Tudi Tebow, ki je na nedeljski tekmi odigral nekaj akcij kot "fullback" (izkazal se je z nekaj lepimi blokadami) in nekaj neuspešnih kot t. i. "wild cat" podajalec, je podprl Sancheza. "Sam skušam dati največ, kar lahko, v vlogi, ki mi jo dajo. Lahko tudi le z energijo z roba igrišča. Ostajam dober soigralec, podpiram fante, ko pa bom dobil kakšno priložnost, jo bom skušal izkoristiti." Newyorška publika si Tebowa zdaj še toliko bolj želi, saj je videla, kako je rezervnemu podajalcu San Francisca Colinu Kaepernicku uspela prav taka akcija za "touchdown", ki je zaščtni znak Tebowa.

Več o dogajanju v četrtem tednu NFL po končani zadnji tekmi v torek zjutraj.

Ne spreglejte