Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 4. 2015,
19.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka ACH Volley Calcit Volleyball finale Tivoli Bogdan Kotnik Marko Brumen

Nedelja, 12. 4. 2015, 19.38

8 let

Tako lahko jih še niso

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi finalni tekmi 1. DOL za moške v Ljubljani premagali Calcit Volleyball s 3:0 (21, 18, 21). Druga tekma bo v sredo v Kamniku.

Branilci naslova, ki lovijo svojo 12. zvezdico, prvič v letošnji sezoni niso imeli nikakršnih težav s kamniškimi tekmeci. Varovancem Marka Brumna se je močno poznala odsotnost Žige Šterna, to velja predvsem za napad, ki je bil tokrat odločilen element. V njem so bili domači na čelu z razpoloženima Ericom Mochalskim, ki je za povrh še odlično serviral, precej boljši, pri gostih pa je bil nerazpoložen korektor Tonček Štern.

Do prvega tehničnega odmora so si Ljubljančani po zaslugi razigranega Flajsa priigrali tri točke prednosti, po napaki Tončka Šterna, ki je žogo poslal v avt, pa je ob zaostanku petih točk (8:13) Brumen zahteval prvi polminutni odmor. Njegovi varovanci so bili premalo prodorni v napadu, naredili pa so tudi preveč lastnih napak. V še večjih težavah so se znašli po dveh zaporednih asih Mochalskega, saj je ACH Volley na drugi tehnični odmor odšel že s prednostjo kar sedmih točk. Z novo točko Flajsa, tokrat iz druge linije, je bil izid na semaforju že 20:12 za ACH Volley. Toda po novi polminutni odmora Brumna, so se Kamničani domačinom približali le na tri točke zaostanka (20:17), zato je po polminutnem odmoru posegel tudi Bogdan Kotnik. Zadnjo točko v prvem nizu je dosegel Jan Klobučar.

Že na začetku drugega niza je gostujoči trener na mestu korektorja nerazpoloženega Tončka Šterna zamenjal s Primožem Vidmarjem. Do šeste točke sta bili ekipi izenačeni, s še tretjim blokom v drugem nizu pa so na prvi tehnični odmor s prednostjo dveh točk spet odšli domači odbojkarji. Tonček Štern se je vrnil na igrišče, toda po novih dveh lastnih napakah gostov so Ljubljančani povedli z 12:8. Pred odhodom na drugi tehnični odmor je v gostujoči ekipi prišlo še do ene menjave, saj je Štembergar Zupana zamenjal Sergej Drobnič. Obe ekipi sta navdušili ob petnajsti točki za domače, ko sta rešili nekaj 'težkih' žog, srečnejši in spretnejši pa so bili domačini, ki so tudi ob drugem tehničnem odmoru ohranili prednost štirih točk. Podobno kot v prvem nizu, so se tudi v drugem Kamničani Ljubljančanom še približali na dve točki zaostanka (20:18), toda zadnjih pet točk so dosegli domačini in povedli z 2:0 v nizih.

Tretji niz so kamniški odbojkarji začeli brez Tončka Šterna, ki mu na tej tekmi ni in ni šlo in Jerneja Stavbarja, ki ga je zamenjal Žan Novljan. Manjkale so tudi točke Štembergar Zupana, kajti učinkovitost napada kamniške ekipe v drugem nizu je bila le 26-odstotna. Gostje so v tretjem nizu svojo učinkovitost v napadu le popravili, kar jih je prineslo vodstvo s 7:5, toda po točki Klobučarja so tudi na ta tehnični odmor s prednostjo odšli domači odbojkarji. Z dobro igro v polju ter boljšemu napadu so Kamničani po treh zaporednih točkah povedli s 14:12, toda po polminutnem odmoru so Ljubljančani še šestič na tekmi na tehnični odmor odšli s prednostjo. Tudi tokrat s točko razlike. Ob dveh točkah zaostanka (18:20), že pred tem je priložnost dobil Tine Kvas, se je Brumen odločil za polminutni odmor, tako kot tudi ob zaostanku treh točk (19:22). Ne prvi ne drugi nista prinesla preobrata. ACH Volley je bil danes bolj razpoložen za igro, medtem ko Kamničanom ni uspevalo prav veliko. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Flajs.

Ne spreglejte