Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2013,
22.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Damir Dugonjić Lindsey Vonn

Četrtek, 26. 12. 2013, 22.38

6 let, 7 mesecev

Tako je bilo videti koleno Lindsey Vonn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kdo se je v športnem svetu v letu 2013 na vso moč trudil, a pogorel?

Lindsey Vonn sezono končala na svetovnem prvenstvu

Ko je ameriška smučarska šampionka Lindsey Vonn 26. januarja 2013 slavila veleslalomsko zmago v Mariboru, se je zdelo, da je le še vprašanje časa, kdaj bo postala tekmovalka z največ zmagami v zgodovini svetovnega pokala. A le teden dni zatem je med superveleslalomsko tekmo svetovnega prvenstva v Schladmingu nemočno obležala na progi. Poškodbe desnega kolena so bile tako hude, da je bilo zanjo sezone nemudoma konec, za nameček pa so bile dodobra okrnjene tudi priprave na olimpijsko zimo.

Da bi bila mera smole polna, je nato le nekaj dni pred novembrsko vrnitvijo na tekme še enkrat padla in staknila novo, tedaj nekoliko manjšo poškodbo. Postalo je jasno, da bo stanje kolena dodobra krojilo njeno olimpijsko sezono.

Osvojil štiri lovorike in izgubil službo

Okoliščine njegovega odhoda iz Bayerna nikoli ne bodo povsem pojasnjene, a jasno je, da si Jupp Heynckes tega ni želel in je München zapustil z dolgim nosom. Bavarci so precej netaktno novico, da bo poleti na klop sedel Josep Guardiola, v javnost spravili že nekaj mesecev pred koncem sezone. Nato se je začelo. Bayern je pod vodstvom izkušenega nemškega trenerja osvojil vse, kar se je dalo. Tudi naslov evropskega prvaka, na katerega so čakali dvanajst let. Osvojil je štiri lovorike v eni sezoni, a je moral oditi. Osmoljenec.

Kljub štirim zmagam slovo

Galatasaray je osvojil le sedem točk, Napoli jih je kar dvanajst. Turki odštevajo dneve do osmine finala lige prvakov, Neapeljčani so se morali zadovoljiti z zgolj ligo Europa. Pravičnost pa taka. Čeprav so premagali Borussio Dortmund, Arsenal in dvakrat Marseille, so nogometaši z juga Apeninskega polotoka potegnili kratko v krogu treh ekip z enakim številom točk. V zadnjem krogu bi morali premagati Arsenal s tremi goli razlike, a ostali za zadetek prekratki.

Sploh prvič v zgodovini tekmovanja se je zgodilo, da je ekipa z dvanajstimi točkami izpadla.

Planica nesrečni kraj za Norvežana Andersa Jacobsna

Konec maja 2011 se je norveški skakalec Anders Jacobsen nekoliko presenetljivo odločil za konec kariere. A ni dolgo zdržal brez skakalnih smuči. Vrnil se je v sezoni 2012/13 in nemudoma zablestel. Malo je manjkalo in bi prekrižal račune avstrijskemu zvezdniku Gregorju Schlierenzauerju na novoletni turneji. Po odličnem začetku in zmagama v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu je že kazalo, da bo ponovil uspeh iz leta 2007, a je bil v zaključku veliki "Schlieri" superioren. Odlično sezono je Jacobsen kronal na nordijskem svetovnem prvenstvu v Predazzu, kjer je bil bronast na večji napravi tik za Petrom Prevcem. A se konca sezone ne bo rad spominjal, saj je grdo padel na letalnici bratov Gorišek v Planici pri daljavi 218 metrov in si težje poškodoval levo koleno. Sledila je mukotrpna rehabilitacijska pot. V karavano svetovnega pokala se je vrnil dokaj hitro v Lillehammerju, a še ni v takšni formi, kot je bil v pretekli sezoni.

Dugonjić štiri stotinke od dveh bronastih kolajn

Na svetovnem plavalnem prvenstvu v Barceloni konec junija je Damir Dugonjić dosegel dve četrti mesti. Najprej na 100 metrov, nato pa še na 50 metrov prsno. Čeprav gre za izjemna rezultata, do zdaj najboljša v slovenskem plavanju na svetovnih prvenstvih, pa Dugonjić ni bil zadovoljen. Zaradi bolj zadržanega štarta (obrnil je predzadnji) je za bronasto medaljo zaostal za pičle tri stotinke. Potem pa je plaval tudi na pol krajši razdalji in za tretjim mestom zaostal za pičlo stotinko sekunde. "Ne vem, zakaj nimam malo več sreče. Plavam dobro, spet sem dosegel dober izid, a tako pač je. Razočaran sem. Štiri stotinke so me ločile od dveh bronastih medalj ..."

Ne spreglejte