SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Svetovno prvenstvo, razred 470

Mrakovi in Macarolovi gre še naprej odlično

0

termometer

Veronika Macarol Tina Mrak
Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu v razredu 470, ki poteka na obali Soluna, obdržali drugo mesto. Še naprej za dve točki zaostajata za olimpijsko prvakinjo Hannah Mills in Eilidh McIntyre iz Velike Britanije.

V današnji dveh plovih sta bili tekmovalki Piranskega Pirata tretji in 14., zaradi izbrisa najslabšega izida pa sta še naprej drugi, dve točki za že omenjeno posadko, tretji pa sta po novem Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska, ki sta ponedeljkovim trem tretjim mestom danes dodali dve drugi in za Slovenkama zaostajata za dve točki. Kitajki Shasha Chen in Xufeng Huang na četrtem mestu za Slovenkama zaostajata že za šest točk.

"Prvo regato sva odlično startali, obrnili bojo kot prvi, v stranici z vetrom pa so se nama jadrnice že malo približale. Na bojah v krmo sva obrnili napačen 'gate, tako da sta naju dve jadrnici prehiteli. Prvi današnji plov sva končali na 3. mestu. V drugi regati sva imeli dobro startno pozicijo, vendar v trenutku starta nisva najbolje odvozili. Povprečen start. Žal se kasneje v polju nisva dobro postavili, šli na levo, bili z večino jadrnic čez levi 'layline' in tam veliko izgubili. Drugo regato sva zaključili na 14. mestu, skupno pa ostajava drugi. Z današnjim jadranjem nisva najbolj zadovoljni, jutri morava pokazati več," sta iz Grčije sporočili slovenski tekmovalki.

V sredo se bo prvenstvo nadaljevalo z nastopi najboljših 30 posadk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin