Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
18.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Tyson Fury boks

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 18.35

6 let, 6 mesecev

Svetovni prvak težke kategorije Fury končal kariero, nato pa si premislil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Tyson Fury

Britanski boksar, svetovni prvak težke kategorije Tyson Fury, si je kot kaže premislil. Potem ko je svetu zaupal, da se poslavlja od poklicnega boksa, je le nekaj ur zatem znova "razgrajal" po družabnem omrežju Twitterju, vendar tokrat z drugačno vsebino. Domnevno bi si naj premislil in preklical svojo upokojitev.

Osemindvajsetletni Fury je lani po mnogo letih senzacionalno premagal dolgoletnega prvaka, Ukrajinca Vladimirja Klička, ter osvojil naslove svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO in IBF.

Svojo umik iz boksa je Fury je sporčil na Twitterju:

"Boks je ena najbolj žalostnih stvari, ki sem se jih lotil, vse skupaj kup dreka, sem največji in lahko mi povlecite ***. Veseli dnevi," je v svojem slogu zapisal Fury.

Razlog za nenaden umik je verjetno tudi to, da je pred dnevi odjeknila novica, da je boksarski prvak zaradi jemanja kokaina padel na nenapovedanem dopinškem testu.  Dan pozneje pa je odpovedal dvoboj z Ukrajincem Vladimirjem Kličkom, ki bi se moral zgoditi 29. oktobra.

Fury je sicer že pred tem v svojih razvpitih nastopih v javnosti namignil, da je že poskusil kokain. Aprila, ko je govoril o težavah z depresijo, je bil zelo odkrit: "Kdaj se počutim zelo dobro, ko sem zadet, ali pa se počutim povsem zanič. Ali nisem povsem pri sebi, ko sem na kokainu, ali sem povsem na tleh po injekciji pomirjevala. Večino časa sem povsem na dnu in depresiven, tako kot danes, kajti, ko si zadet in letiš visoko, hitro sledi padec."

Hitro si je premislil

Njegova upokojitev pa ni trajala prav dolgo, saj si je že premislil. "Ostajam. Hahahaha, ste mislili, da se me boste tako zlahka rešili," je med drugim zapisal 28-letni Britanec in nakazal, da je za nos potegnil ves svet, ne samo boksarskega. Pri tem ni pozabil omeniti, kako "bolni so mediji", ki so informacijo nemudoma zagrabili.

Ne spreglejte