Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
8.53

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Strelstvo trap Boštjan Maček Jasmina Maček

Sreda, 15. 5. 2019, 8.53

4 leta, 11 mesecev

Svetovni pokal v Changwonu (2019)

Prekmurka v Južni Koreji brez odmevnega rezultata, njen brat še tekmuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jasmina Maček | Jasmina Maček je tekmovanje v Južni Koreji končala na 38. mestu. | Foto Vid Ponikvar

Jasmina Maček je tekmovanje v Južni Koreji končala na 38. mestu.

Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska strelka v trapu Jasmina Maček je dvodnevno tekmo svetovnega pokala v južnokorejskem Changwonu končala na 38. mestu. Edina slovenska predstavnica je v tej olimpijski disciplini zadela 109 letečih tarč. Danes so na veliko sceno stopili tudi tekmovalci v trapu. Od treh slovenskih strelcev je po dveh serijah v najboljšem položaju Boštjan Maček.

Prekmurka Jasmina Maček, ki je na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v mehiškem Acapulcu zasedla sijajno osmo mesto, je vse možnosti za odmeven izid zapravila po prvem dnevu tekmovanja, ko je v treh serijah zadela 65 od skupno 75 glinastih golobov.

V tem slogu je nadaljevala tudi drugi dan tekmovanja, v današnji prvi seriji je najprej zadela 21, v drugi pa 23 letečih tarč. V kvalifikacijah je bila najboljša Kitajka Xiaojing Wang, ki je zadela 121 od 125 glinastih golobov.

Najboljši Lepen, a izven konkurence

Boštjan Maček je trenutno na 42. mestu. | Foto: Stanko Gruden, STA Boštjan Maček je trenutno na 42. mestu. Foto: Stanko Gruden, STA Danes so na veliko sceno stopili tudi tekmovalci v trapu. Od treh slovenskih strelcev je po dveh serijah v najboljšem položaju Boštjan Maček. Lanski evropski prvak v tej olimpijski disciplini je zadel 48 od 50 možnih letečih tarč, trenutno pa je na 42. mestu. Na azijski tekmi za svetovni pokal nastopata tudi Denis Vatovec in Tomaž Blazinšek. Prvi je zadel 44, drugi pa 43 letečih tarč, kar jima je prineslo trenutno uvrstitev na 93. oziroma 98. mesto v konkurenci 109 strelcev iz vsega sveta.

Izven konkurence - vsaka država ima pravico, da poleg treh strelcev na kvalifikacijski tekmi prijavi še dva dodatna tekmovalca - nastopa Matjaž Lepen, ki je zadel 49 letečih tarč.

Prvi dan tekmovanja so bili najbolj natančni Indijca Kynan Chenai in Prithviraj Tondaiman ter Britanec Matthew John Coward-Holley in Kazahstanec Maksim Kolomojec, ki so zadeli vseh možnih 50 glinastih golobov.

V četrtek bodo v moški konkurenci na sporedu še tri serije strelov ter veliki finale šestih najboljših tekmovalcev iz kvalifikacijskega dela tekmovanja.

Boštjan Maček
Sportal Jasmina in Boštjan Maček daleč od pričakovanj
Ne spreglejte