Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2019,
13.30

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Denis Bola Ujčič Jože Čeper

Nedelja, 22. 9. 2019, 13.30

4 leta, 7 mesecev

EP v strelstvu, Bologna (2019)

Strelska naveza Bola Ujčič - Čeper 13. na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
strelstvo, splošna | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Denis Bola Ujčič in Jože Čeper sta na strelskem evropskem prvenstvu v Bologni na današnji mešani ekipni tekmi v disciplini standardna pištola na 25 metrov zasedla 13. mesto. Slovenska naveza je zadela 547 krogov in se ni prebila v četrtfinale.

strelstvo, zračna puška
Sportal Primorski strelec Jože Čeper šesti na EP v Bologni

Na današnji ekipni tekmi se je izkazal Jože Čeper, ki je zadel 283 krogov, kar je bil osmi najboljši posamični izid, medtem ko je njegova reprezentančna kolegica v treh serijah zadela 264 krogov. Čeper bo v ponedeljek nastopil še na tekmi v disciplini pištola s središčnim vžigom na 25 metrov.

Prav 22-letni Čeper je poskrbel za najboljši slovenski izid na letošnjem EP z malokalibrskim orožjem na 25 in 50 metrov v Italiji. Na posamični tekmi s standardno pištolo na 25 metrov je zasedel šesto mesto.

Debevec najboljši z malokalibrsko puško

Živa Dvoršak | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Najboljša slovenska strelka Živa Dvoršak je v olimpijski disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov zasedla 18. mesto, njeni reprezentančni kolegici Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek pa sta osvojili 57. oziroma 63. mesto. Dvoršakova je tekmo v neolimpijski disciplini malokalibrska puška leže 50 metrov končala na 49., Kuharičeva na 51., Jerovškova pa na 58. mestu.

Od treh slovenskih strelcev z malokalibrsko puško se je najbolj izkazal Rajmond Debevec, ki je na preizkušnji z MK puško leže na 50 metrov zasedel 19. mesto. Robi Markoja je osvojil 42., Jakob Petelinek pa 53. mesto. Markoja je v strelskem maratonu (malokalibrska puška trojni položaj na 50 m) zasedel 47., Debevec 51., Petelinek pa 65. mesto.

Živa Dvoršak
Sportal Dvoršakova brez finala na EP

Denis Bola Ujčič je na dvodnevni tekmi v olimpijski disciplini pištola na 25 metrov osvojila 35. mesto, Čeper pa je dvodnevno olimpijsko preizkušnjo v disciplini hitrostrelna pištola na 25 metrov končal na 44. mestu.

Slovenija še brez olimpijske vozovnice

Slovenska strelska reprezentanca z zračnim in malokalibrskim orožjem si doslej še ni izborila nastopa na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. Drugo leto bo imela še dve priložnosti za nastop v deželi vzhajajočega sonca: najprej na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem med 23. februarjem in 3. marcem v poljskem Vroclavu, nato pa še na olimpijskih kvalifikacijah med 17. in 28. majem v češkem Plznu.

Debevec, Markoja in Dušan Ziško bodo prihodnji teden na vojaškem strelišču v Tolmeču pri Vidmu nastopili še na EP z velikokalibrsko puško na 300 metrov.

Ne spreglejte