Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2024,
17.30

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

olimpijske igre Pariz 2024 Urška Kuharič Strelstvo

Torek, 28. 5. 2024, 17.30

3 tedne, 2 dneva

EP v streljanju

Strelke brez olimpijske kvote za Pariz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Urška Kuharič | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenskim strelkam na evropskem prvenstvu v Osijeku ni uspelo priboriti olimpijske kvote za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Najbližje ji je bila Urška Kuharič, ki je v trojnem položaju z malokalibrsko puško na 50 metrov zasedla 28. mesto.

Urška Kuharič je zadela 586 krogov, s čimer je za štiri kroge zaostala za uvrstitvijo v finale. Po nastopu ni bila pretirano razočarana, čeprav je bila letos že nekajkrat blizu temu, da si zagotovi olimpijski nastop. "Zelo sem zadovoljna z ležečim in klečečim položajem. Pri stoječem položaju pa se nisem uspela dovolj sprostiti, zaradi česar sem naredila preveč napak. Posledično je bil tudi rezultat prenizek," je dejala Kuharičeva.

Nad neuspehom svoje varovanke je bila nekoliko bolj razočarana vodja reprezentance Andreja Vlah. "Urška je bila do zadnjih dveh strelov v igri, a se ji je na koncu zatresla roka. Dve napaki sta jo oddaljili od uvrstitve v Pariz." Strelko iz Ormoža že naslednji teden čaka nastop na svetovnem pokalu v Münchnu. Ob tem bo nastopila še na nekaj tekmovanjih, ki se jih bo udeležila kot članica športne enote Slovenske vojske. Zadnjo tekmo ima na sporedu oktobra.

Kuharičeva je zatrdila, da bo zagotovo vztrajala še vsaj en olimpijski cikel: "Čutim, da sem še vedno konkurenčna predvsem z malokalibrskim orožjem. Najprej moram videti, kako se bo vse skupaj odvijalo prihodnja štiri leta, nato pa se bom odločila, kako naprej."

Preostali slovenski predstavnici Urška Hrašovec in Živa Dvoršak sta zasedli 55. oz. 57. mesto. V moški konkurenci je v omenjeni disciplini Robert Markoja zasedel 54. mesto.

Robert Markoja
Sportal Robert Markoja deseti s standardno puško na 300 metrov
Ne spreglejte