Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2015,
11.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lotos Trefl Gdansk ACH Volley Matija Pleško odbojka liga prvakov Bogdan Kotnik

Sreda, 2. 12. 2015, 11.47

7 let, 12 mesecev

Strah jih je, kaj se bo zgodilo proti Poljakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odbojkarji ACH Volleyja bodo prvo polovico skupinskega dela lige prvakov končali z obračunom proti poljski ekipi Lotos Trefl Gdansk.

Varovanci Bogdana Kotnika so pred 14 dnevi s prepričljivim porazom v Novem Sadu bržkone izgubili vse možnosti, da bi si zagotovili nadaljevanje evropskih nastopov. Ne le v ligi prvakov, ampak tudi v pokalu Cev, kamor se bodo uvrstile najboljše tretjeuvrščene ekipe. Nekaj upanja bi jim sicer še vlila zmaga proti Gdansku, a glede na kakovost in trenutno formo je veliko vprašanje, ali je presenečenje v Ljubljani sploh mogoče.

"V Novem Sadu smo popolnoma odpovedali. Nismo tako kakovostna ekipa, da bi lahko na tekmah najvišje ravni zmagovali brez pravega pristopa. Če se hočemo upirati tekmecem, moramo na igrišču pustiti srce in še kaj drugega. Brez želje, borbenosti, medsebojne komunikacije, glasnosti na igrišču se tekmecem ne moremo upirati, kaj šele razmišljati o zmagi. Če tega ne bo, se bojim, kaj se nam bo zgodilo proti Poljakom," je na glavne pomanjkljivosti ekipe na zadnjem gostovanju v Srbiji in tudi na nekaterih prvenstvenih dvobojih opozoril najizkušenejši član slovenskih prvakov Matija Pleško.

Proti Modeni pokazali, da lahko …

Po drugi strani pa so slovenski prvaki v nekaj trenutkih prve domače tekme proti Modeni pokazali, da lahko igrajo tudi z najboljšimi ekipami. Na tem gradijo optimizem, tudi na zadnjih prvenstvenih obračunih so kazali boljše predstave, zato njihovi navijači upajo, da jih v dvoboju s Poljaki ni odpisati. Trener Kotnik – že pred začetkom je trdil, da bo Modeno in Gdansk izredno težko premagati – je že pred časom izjavil, da forme ni tempiral za začetek sezone, ampak za višek sezone. Prvi, finale slovenskega pokala, se počasi približuje.

Mika, Troy in še kdo …

Gdansk je na svojih prvih tekmah lige najprej gladko premagal Vojvodino, nato pa gladko izgubil proti Modeni. Proti Ljubljančanom bo zagotovo motiviran, glede na izide v državnem prvenstvu pa je tudi v dobri formi. V zadnjem krogu je s 3:2 ugnal do takrat še nepremagano Zakso Kedzierzyn, s šestimi zmagami in enim porazom pa je trenutno na četrtem mestu.

Glavna zvezdnika ekipe sta poljski reprezentančni sprejemalec Mateusz Mika in ameriški reprezentančni korektor Murphy Troy. Igro organizira Italijan Marco Falaschi, na mestu drugega sprejemalca pa je nemški reprezentant Sebastian Schwarz.

Tekma, na kateri bodo Poljaki, sicer poljski pokalni zmagovalci, izraziti favoriti, bo v četrtek ob 18. uri v dvorani Stožice.

Ne spreglejte