Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
17.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Peter Kauzer kajak svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 17.16

6 let, 6 mesecev

Srebrni olimpijec se je sredi sezone odločil za zanimivo spremembo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Peter Kauzer | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Peter Kauzer se je na zadnji tekmi svetovnega pokala le uvrstil na stopničke. Dobitnik srebrne medalje na OI ima v letošnji sezoni pred seboj še glavni cilj. Hrastničan si na prihodnjih tekmah predvsem želi dobro počutiti v čolnu.

Prvi del letošnje sezone se za Kauzerja ni izšel po njegovih željah, saj se vse do zadnje tekme svetovnega pokala v Ivrei v Italiji ni povzpel na stopničke. Naš najboljši kajakaš nam je povedal, da za vsak dober rezultat potrebuješ nekaj sreče, še pomembneje zanj pa je, da se dobro počuti v čolnu.

Zdaj gre lahko bolj samozavestno na štart

"Na tej progi sem prvič tekmoval in to je bilo nekaj novega zame. Preprosto mi je vse steklo in na progi sem vedel, kje lahko največ pridobim. Ponavadi se tekme dobiva oziroma izgublja v zadnji tretjini. Vztrajal sem pri svoji vožnji, kar je bilo na koncu dovolj za tretje mesto. Lahko bi bil tudi boljši rezultat, če ne bi bilo napak. Najpomembneje je, da sem se jaz dobro počutil v čolnu," je povedal 33-letni kajakaš, ki se je sredi sezone odločil za zanimivo spremembo.

"Trenutno veslam z lanskim čolnom, v katerem se počutim najbolj domače. Zaradi tega grem lahko malo bolj samozavestno na štart. Vendarle moraš zaupati svoji opremi."

Peter Kauzer | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ves teden je veslal z nasmehom na obrazu

Peter prihaja še iz tiste generacije, ki je veliko trenirala na naravnih rekah. Proga v Ivrei je ena redkih v svetovnem pokalu, ki je v večji meri naravna. "Ves teden sem imel nasmešek na obrazu. Fino je bilo, ker zelo redko nastopamo na takšnih progah. Po eni strani mi je tudi žal, da ni več takšnih prog. Žal mi je, da nisem že lani tukaj tekmoval."

V domačem Tacnu je bilo nekaj grenkega priokusa

Dvakratni svetovni prvak je že pred začetkom sezone vedel, da je njegov glavni cilj drugi del sezone oziroma svetovno prvenstvo v Pauju. Če ne bi bilo evropsko prvenstvo v Tacnu, še ne bi bil toliko razočaran zaradi šestega mesta, a ker je bilo to doma je bilo nekaj grenkega priokusa. "Vse tekme so bile samo stopnice do svetovnega prvenstva. Pomembno je, da sem po tem premoru ugotovil, kaj je šlo narobe v prvem delu sezone. Z zadnjim rezultatom sem pokazal, da sem na pravi poti."

Ne spreglejte