Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
29. 6. 2019,
17.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

svetovni pokal Tacen kanu kajak Anže Berčič

Sobota, 29. 6. 2019, 17.00

4 leta, 9 mesecev

Anže Berčič, pogovor

Srebrni Anže Berčič: Glavo moram "zrihtat" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Anže Berčič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po dolgem času je Anže Berčič stopil iz sence Benjamina Savška in Luke Božiča, potem ko je v soboto v Tacnu zasedel drugo mesto in po dolgem času spet stal na stopničkah. Njegov talent in delavnost nikoli nista sporna. To je pred leti že dokazal, a kot sam pravi, na tekmah ni dovolj napadalen.


Anže Berčič
Sportal Eva nasmejana do ušes, Anže po dolgih letih spet na stopničkah #video

Anže Berčič je v sezoni 2013 nanizal nekaj izjemnih rezultatov, potem pa ni več našel prave forme. Vse do sobotne tekme v Tacnu, ko se je na izjemno zahtevni postavitvi proge povzpel na drugo mesto ter sebi in ostalim dokazal, da se lahko še vedno zavihti med najboljše. Pravzaprav si lepšega konca tedna ni mogel zaželeti.

Že zjutraj se je dobro počutil

Benjamin Savšek je po sobotni tekmi priznal, da je bil na štartu nervozen, saj je vendarle šlo za domačo tekmo, na kateri je pritisk še nekoliko večji. Berčič se je danes zbral in pokazal največ, ko je bilo to najpomembneje. "Zelo rad tekmujem v Tacnu in na tej progi uživam tudi na treningih. Danes zjutraj, ko sem se zbudil, nisem bil preveč nervozen. Bilo je nekaj pozitivne treme, sicer sem se zelo dobro počutil.

Kmalu bo odpotoval na priprave v Španijo. | Foto: Sportida Kmalu bo odpotoval na priprave v Španijo. Foto: Sportida Veseli se svetovnega prvenstva, na katerem se bodo lovile olimpijske kvote

Za tekmovalce po tekmi svetovnega pokala sledi nekaj premora. Šele konec avgusta jih čaka tekma svetovnega pokala v Markkleebergu, na začetku septembra svetovni pokal v Pragi, konec septembra pa še svetovno prvenstvo v španskem mestu La Seu d' Urgell, v katerem se bodo lovile olimpijske kvote. In kakšni so načrti tacenskega junaka?

"En teden bom doma, nato me čaka teden dni treninga v Španiji. Tam bom poskušal čim bolje izkoristiti trening in delati na stvareh, ki so pomembne za tekmovanja. Proga v Španiji mi je zelo všeč. Podoben tok je kot v Tacnu. Torej, ko ga enkrat ujameš, potem čoln dobro teče in tudi Slovenci tam zelo dobro veslamo. Veselim sem svetovnega prvenstva tam."

Anže Berčič | Foto: Sportida Foto: Sportida

Če se "naštima" za tekmo …

Anže, ki prihaja iz Gameljn, je imel že leta 2013 izjemno sezono. Takrat jo je končal kot tretji kanuist sezone. Tistega leta je zmagal tudi na tacenski progi. Od takrat se nekako ni našel. "Imel sem nekaj četrtih mest, lani sem bil v Tacnu ravno tako četrti. Vseskozi mi je malo zmanjkalo. Zdi se mi, da nisem tako agresiven tekmovalec, da bi vse zgrizel, in to se mi pozna. Če se "naštimam" za tekmo, potem mislim, da mi gre. Mislim, da je to razlog in delam na tem oziroma iščem stvari, da sem vsakokrat na tekmo pripravljen tako, kot moram biti.

Po lanski sezoni je začel že kmalu trenirati. | Foto: Sportida Po lanski sezoni je začel že kmalu trenirati. Foto: Sportida

Nič ni spreminjal

Po lanski sezoni je začel že zelo kmalu trenirati in, kot kaže, se mu je ravno v Tacnu to obrestovalo. "Spreminjal nisem nič, ampak po koncu lanske sezone sem začel hitro trenirati. Dobro sem treniral, ampak mislim, da moram v glavi stvari zrihtati," je še po velikem uspehu povedal 27-letni kanuist.

Vesele tacenske urice skozi fotografski objektiv (foto: Saša Pahić Szabo/Sportida):

Fotogalerija
1 / 94
Benjamin Savšek
Sportal V finalu bo pestro: Savšek v polfinalu daleč najhitrejši, Eva Terčelj je bila druga
Ne spreglejte