Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 8. 2015,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić

Nedelja, 23. 8. 2015, 17.49

8 let

Špela Ponomarenko Janić: Z razpletom prvenstva sem zadovoljna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na svetovnem prvenstvu na mirnih vodah v Milanu v finalu B na 200 m zasedla drugo mesto, skupno pa 11.

Med prvimi, ki so se zadnji dan prvenstva podali na progo v Idroscalu, je bila Ponomarenko Janićeva, ki je v finalu B na 200 metrov veslala že ob pol deveti uri zjutraj. V nastopu za razvrstitev med desetim in 18. mestom je veslala dobro in ciljno linijo prečkala kot druga. Pred njo je bila le Srbkinja Nikolina Moldovan. Ob prihodu iz vode ji je mož in trener Stjepan najprej namenil pohvalne besede in ji čestital za uspešen nastop, a nato hitro dodal, da bi se dalo še boljše. "To ni nič slabega. V nasprotnem primeru ne moreš napredovati," je pozitivno kritiko komentirala Slovenka.

"Z razpletom prvenstva sem zadovoljna. Tudi današnji nastop na 200 metrov je bil najboljši izmed vseh treh, ki sem jih odveslala ta teden. Končno mi je uspel dober štart. Imela sem dobro reakcijo, ker doslej sem enkrat startala prehitro, drugič pa prepozno. Mislim, da je to dobra osnova za naslednje leto," je še dodala Ponomarenko Janićeva.

V finalu A na 200 metrov je zmagala zvezdnica tega športa Novozelandka Lisa Carrington, ki je naslov svetovne prvakinje osvojila tudi na 500 metrov. Za Novozelandko, ki se je na osvojitev svetovnega vrha pripravljala na Bledu in v Bohinju, pa sta se zvrstili Poljakinja Marta Walczykiewicz in Španka Teresa Portela.

Zakrajšek v svojem dometu

Mesto slabše kot Špela Ponomarenko Janić se je na 5000 metrov uvrstil Jošt Zakrajšek, ki priveslal na 12. mesto. Svetovni prvak je postal Avstralec Kenny Wallace, drugi je bil Nemec Max Hoff, tretji pa Belorus Aleh Jurenia.

"Tekmo sem končal v letošnjem dometu. Na štartu sem se odločil za drugačno taktiko, da nisem začel na polno in si rekel, da bom hranil energijo za zadnji del. Na začetku so mi ušli, tako da je bilo potem težko priti čez valove. Na mestu, kjer sem bil, sem lepo veslal in nadzoroval svoje mesto v skupini. To je bilo dobro, a žal deset mest preveč zadaj," je dejal Zakrajšek.

Lep rezultat sta na 500-metrski razdalji dosegla tudi najmlajša člana slovenske ekipe Apollonio in Blažević. V finalu B kajakaških dvojcev sta v cilj priveslala kot peta. V skupni razvrstitvi kajakaških dvojcev na polkilometrski progi sta bila 14. V A finalu sta zmagala Avstralca Kenny Wallace in Lachlan Tame.

Ne spreglejte