Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 8. 2018,
20.10

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Natisni članek

Jošt Zakrajšek Anja Osterman

Petek, 24. 8. 2018, 20.10

5 let, 8 mesecev

svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah, montemor-o-Velho

Ostermanova za las ob veliki finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Anja Osterman | Anja Osterman je za malo zaostala za velikim finalom. | Foto Kajakaška zveza Slovenije

Anja Osterman je za malo zaostala za velikim finalom.

Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Anja Osterman je na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah portugalskem Montemor-o-Velhu v polfinalu kajakašic na 500 metrov v cilj priveslala kot četrta v skupini. To pomeni, da bo v soboto veslala v finalu B.

V finale A so vodila prva tri mesta, tudi tokrat pa je bila za Ostermanovo "usodna" Slovakinja Ivana Mladkova, ki se je na tretje mesto v polfinalu uvrstila že na evropskem prvenstvu v Beogradu in tako slovensko kajakašico poslala v finale B.

"Ne morem reči, da jo bom ravno sanjala, vedela sem, da bo blizu. Takoj preverim startno listo in takoj, ko vidim svoje ime in zraven še tri dobre druge tekmovalke vem, da se bomo vse borile za tista tri mesta. Tako kot na evropskem me je zdaj premagala, vendar je bilo za 0,07 sekunde, kar je zelo malo. Dala sem vse od sebe in ko sem prišla v cilj ne bi mogla reči, da bi kaj spremenila, ker sem odveslala tako kot sem si zadala. Žal je zmanjkalo za mišjo dlako. Več sreče naslednjič," je po nastopu povedala Ostermanova.

Najhitrejša kajakašica druge polfinalne skupine, kjer je tekmovala Ostermanova, je bila Poljakinja Anna Pulawska, druga je bila Rusinja Elena Anjušina, tretja pa Slovakinja Mladkova.

Anja Osterman, kajakašica, ki je lani blestela v kajakaškem dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić (ta ob koncu septembra z možem in trenerjem Stjepanom pričakuje drugega otroka) in se veselila kolajn tako na svetovnem kot evropskem prvenstvu, letos nastopa v kajaku enosedu.

Zakrajška čaka zahtevna polfinalna skupina

V soboto se bo prvenstvo nadaljevalo s finalnimi nastopi kajakašic na 500 metrov, Anja Osterman bo popoldne veslala še v kvalifikacijah na 200 metrov, tekmoval pa bo tudi Jošt Zakrajšek. Čaka ga izjemno zahtevna polfinalna skupina kajakašev na 1000 metrov, kjer bodo v finale A vodila prva tri mesta, v finale B pa uvrstitev med 4. in 6. mestom v vsaki izmed polfinalnih skupin. Kajakaše bodo nato finalni nastopi na tej razdalji čakali že čez dve uri.

Jošt Zakrajšek | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc

"Podoben urnik je bil že na svetovnih pokalih, s tem da vmes ni bilo prostega dne. Na začetku sem bil zelo skeptičen, ampak je urnik dobro postavljen, prilagojen tudi gledalcem, kar je pomembno. Res imaš v soboto v zelo kratkem času dve tekmi, ki sta obe na sto odstotkih, ampak se je izkazalo, da gredo zmeraj naprej tisti, ki so dobri, in tudi zmagajo tisti, ki so pripravljeni," pa je naporen urnik pokomentiral Zakrajšek.

Preberite še:

Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič še naprej navdušuje

 

Ne spreglejte