SiolNET. Sportal Drugi športi
1,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger
BRATISLAVA, SP V KAJAKU IN KANUJU NA DIVJIH VODAH

Kauzer in Terčeljeva po neuspehu na SP ogorčena nad sodniki #video

1,78

termometer

Peter Kauzer
Peter Kauzer je osvojil osmo mesto. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Slovenski kajakaši in kajakašice so na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah ostali brez želenih uvrstitev. Edini se je v finale uvrstil Peter Kauzer, ki pa nato ni sestavil vožnje brez napake, prislužil si je 52 kazenskih sekund, kar ga je pahnilo na osmo mesto. Po mnenju Hrastničana sodniška odločitev ni bila pravilna.

Brez napak pri 20. in 21. vratcih bi Peter Kauzer, ki je bil že v polfinalu najhitrejši, zaradi štirih kazenskih sekund pa se uvrstil na sedmo mesto, osvojil srebrno kolajno, za 18 stotink bi zaostal le za Francozom Borisom Neveujem. Ta je po sedmih letih drugič osvojil zlato kolajno na svetovnih prvenstvih. Srebrno kolajno je presenetljivo osvojil Italijan Marcello Beda, bronasto pa Španec Joan Crespo.

Kauzer: Nisem storil napake za 50 kazenskih sekund

"Napake za 50 kazenskih sekund nisem storil. O tem sem povsem prepričan, lahko mi neštotokrat pokažejo video in trdijo drugače. Bil sem na meji, ampak moja glava je bila še na pravem mestu in ne tako, kot pravijo sodniki," je s sodniško odločitvijo nezadovoljen Peter Kauzer. "Napake za 50 kazenskih sekund nisem storil. O tem sem povsem prepričan, lahko mi neštotokrat pokažejo video in trdijo drugače. Bil sem na meji, ampak moja glava je bila še na pravem mestu in ne tako, kot pravijo sodniki," je s sodniško odločitvijo nezadovoljen Peter Kauzer. Foto: Kajakaška zveza Slovenije Po mnenju Hrastničana sodniška odločitev ni bila pravilna. O tem sicer niso odločili sodniki ob progi, ampak tisti v sobi za video. "Napake za 50 kazenskih sekund nisem storil. O tem sem povsem prepričan, lahko mi neštotokrat pokažejo video in trdijo drugače. Bil sem na meji, ampak moja glava je bila še na pravem mestu in ne tako, kot pravijo sodniki. Žalostno in zanimivo je, da se to vedno dogaja enim in istim. Zakaj, to se jaz sprašujem. Čas je, da mednarodna in tudi domača zveza nekaj storita, tako ne gre več naprej. Nisem toliko razočaran, kot sem jezen. Če bi tekmovalci sodili eden drugemu, bi bilo bolj športno, kot je zdaj," je bil na cilju ogorčen Kauzer.

"Finalna vožnja ni bila slaba, a bi jo lahko opravil še hitreje. Naredil sem večjo napako, a čas ni bil slab. A to je zdaj vse nepomembno. Že na drugi veliki tekmi sezone sem ostal praznih rok, tako da s sezono nisem zadovoljen, čeprav sem bil tretji na evropskem prvenstvu in drugi v svetovnem pokalu," slabe volje ni skrival nekdanji olimpijski podprvak.

Kauzerjeva reprezentančna kolega Niko Testen in Martin Srabotnik sta bila neuspešna že v polfinalu, zasedla sta 16. oziroma 39. mesto. Testen je progo prevozil brez dotika, Srabotnik pa je zbral 52 kazenskih sekund.

Polom kajakašic

Brez finala so ostale slovenske kajakašice. Branilka naslova Eva Terčelj je bila na progi hitra, toda sodniki so ji dosodili namerno odrivanje vratc, tako da si je prislužila 50 kazenskih sekund ter zasedla le 26. mesto.

Eva Terčelj je zaostala za pričakovanji, po nastopu pa je bila zelo jezna na sodniško odločitev. Eva Terčelj je zaostala za pričakovanji, po nastopu pa je bila zelo jezna na sodniško odločitev. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

"Jezna sem. Prvotna odločitev je bila le dotik, naknadno pa so jo kazen spremenili v 50 sekund. A smo nemočni, razvilo se je, kot se je, ne morem ničesar spremeniti. Moja vožnja je bila sicer dobra, verjamem, da bi bila finalna še boljša, žal sem ostala brez nje," je bila razočarana Ljubljančanka.

Zelo dobro je v zgornjem delu progo prevozila tudi Urška Kragelj, a jo je tik pred ciljem odneslo daleč od vratc, poprava jo je stala veliko časa, z dvema kazenskima sekundama se je uvrstila na 21. mesto. Najbližja finalu je bila Ajda Novak, kljub dvema dotikoma je zasedla 14. mesto, brez napak bi zanesljivo bila med najboljšimi desetimi.

Dvojno zmago sta zabeležili nemški tekmovalki. Olimpijsko zmago je z naslovom svetovne prvakinje potrdila Ricarda Funk, drugo mesto pa je zasedla Elena Apel. Tretja je bila Britanka Kimberley Woods.

V nedeljo se bodo za kolajne borili še kanuisti in kanuistke.

Izidi,
K-1, moški:

 1. Boris Neveu (Fra)            83,92 (0)
 2. Marcello Beda (Ita)       +   3,83 (0)
 3. Joan Crespo (Špa)             3,98 (2)
 4. Giovanni De Gennaro (Ita)     6,30 (4)
 5. Stefan Hengst (Nem)           6,76 (2)
 6. Noah Hegge (Nem)              7,26 (4)
 7. Jakub Grigar (Slk)            8,47 (2)
 8. Peter Kauzer (Slo)           52,18 (52)
 9. Hannes Aigner (Nem)          55,80 (50)
10. Pedro Goncalves (Bra)        57,30 (54)
...
16. Niko Testen (Slo)
39. Marin Srabotnik (Slo)

K-1, ženske:
 1. Ricarda Funk (Nem)           94,80 (2)
 2. Elena Apel (Nem)           +  2,51 (0)
 3. Kimberley Woods (VBr)         3,10 (2)
 4. Corina Kühnle (Avt)           3,80 (4)
 5. Fiona Pennie (VBr)            5,04 (4)
 6. Antonie Galuškova (Češ)       6,49 (2)
 7. Klaudia Zwolinska (Pol)       9,30 (0)
 8. Viktorija Us (Ukr)           14,37 (8)
 9. Marie-Zelia Lafont (Fra)     54,14 (50)
10. Camille Prigent (Fra)       112,48 (100)
...
14. Ajda Novak
21. Urška Kragelj
26. Eva Terčelj

Preberite še:

Peter Kauzer Sportal Kajakaši suvereni v kvalifikacijah na SP Nejc Žnidarčič Sportal Sedem slovenskih čolnov v finalu Benjamin Savšek Sportal Dobri obeti: Savšek in Božič v polfinale z mest blizu vrha

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin