Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
20. 7. 2012,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Petek, 20. 7. 2012, 13.16

8 let

Sokoli odločeni, da zrušijo beograjsko Ado

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski prvaki v ameriškem nogometu Silverhawks v en glas vzklikajo, da bodo osvojili CEFL. Bowl se igra v soboto proti Vukovom. Skrajni čas je, da pade beograjska Ada Ciganlija.

V soboto se bo zgodil vrhunec sedme sezone regionalne lige v ameriškem nogometu Sport Klub CEFL. Ljubljana Silverhawks v svojem drugem finalu gostujejo na Adi Ciganliji pri štirikratnih prvakih Beograd Vukovih. Slednji so letos nepremagani tako v srbskem kot regionalnem prvenstvu, Ljubljančani pa so edini sezonski poraz utrpeli na tekmi z Beograjčani v rednem delu (25:28). Ekipi sta se v velikem finalu srečali že pred dvema letoma, ko so bili v Sloveniji gostje boljši z 42:20. Takrat je s tremi "touchdowni" izstopal tekač Brandon McDowell, ki pa tokrat naj ne bi imel pomembnejše vloge, saj ima poškodovane kolenske vezi. Silverhawks so doslej Vukove premagali le enkrat - lani doma 49:42, ko je s petimi "touchdowni" dominiral Bo Moncur. Tega ni več v vrstah Sokolov, je pa "linebacker" Desmond Hendricks, ki je imel ob lanski zmagi deset "tacklov" in en "sack". Hendricks je bil v petek drugič zapored izbran za MVP-ja obrambe lige. MVP napada pa je postal podajalec Beograda Lance Kriesien, ki pa je nevaren tako po zraku (14 "touchdownov") kot v igri po tleh (pet "touchdownov").

V taboru Silverhawks so prepričani v zmago. "Letos imamo pravo možnost, da zmagamo, a to ne pomeni, da bomo prišli v Beograd in pometli s tekmeci. Dejstvo je, da na Adi ni zmagal še noben gost," izpostavlja trener in športni direktor Silverhawksov, Uroš Valant. Center Nejc Gselman je dejal, da že nekaj dni ne spi, da samo še sanja tekmo. "Nepremagljivi" Vukovi so premagljivi, a treba bo dati en "touchdown" več. "Kot kaže bo vse v igri po zraku. Njihova druga obrambna linija se na posnetkih ni najbolj izkazala," pove Valant. Pričakujte torej veliko dolgih podaj Anthonyja Gardnerja in visok končni izid (prek 30 točk obeh moštev). "A izziv bo zdržati oba polčasa. Vukovi so ves čas na istem tempu, večina moštev pa začne fizično padati v drugem delu igre, še posebej v zadnji četrtini in to je tisti čas, ko Vukovi zmagujejo. Surova, fizična moč je vselej odločila tekme z njimi."

"Obramba bo odločila, ali bomo prvaki ali ne"

Ob daljši klopi in fizični moči je glavna prednost Vukovov podajalec Kriesien. Je res tak strah in trepet? "Kriesien je sam sposoben odločiti tekmo. Kot prvo njegovi soigralci odlično blokirajo, kot drugo pa ima čez meter 90 in čez 120 kilogramov in ga je težko spraviti na tla. Mi pa smo eno najlažjih moštev v ligi. Ne moremo se zanašati le na Hendricksa. Je liga zase, a zgodovina kaže, da ga Vukovi zmeraj namerno poškodujejo," opozarja Valant. Desmond seveda ni edini plus Sokolov. "Imamo veliko dobrih lovilcev; imamo dobrega podajalca, ki pa zna tudi sam steči in ga je ravno tako težko uloviti. Ne gre tako na silo kot Kriesien, se pa zna dobro izmikati in če ne drugače, bo pa tako naredil nekaj jardov. Predvsem pa mislim, da je pri nas obramba - kar se tiče "linebeckerjev" - top, ki bo odločila, ali bomo prvaki ali ne," je pred odhodom v Beograd sklenil Uroš Valant.

Silverhawks so se v finale uvrstili z zmago nad Blue Devils iz Hohenemsa (43:0), Vukovi pa so bili s 35:14 boljši od Budapest Wolves. Na finale v Beograd s slovenskimi prvaki potuje tudi za en avtobus navijačev. Cefl bowl se v soboto začne ob 16.30, tudi s televizijskim prenosom.

Ne spreglejte