Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 8. 2014,
18.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Augsburg Martin Albreht Alja Kozorog Luka Božič

Sobota, 16. 8. 2014, 18.11

7 let, 12 mesecev

Slovenski slalomisti ostali brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski slalomisti na divjih vodah se prvi dan finalnih odločitev na tekmi svetovnega pokala v Augsburgu niso izkazali.

Še najbližje finalu je bil kajakaš Martin Albreht, ki je zasedel 12. mesto. Kanuistka Alja Kozorog je bila 15., med kanuisti pa je bil najvišje uvrščen Luka Božič, ki je bil 17.

Zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2014, ki jo ta konec tedna gosti olimpijska proga v Augsburgu, slovenski ekipi ne bo ostala v najlepšem spominu. Prvi dan finalnih odločitev se nobenemu izmed polfinalistov ni uspelo prebiti v finale. Še najbližje uspehu je bil Albreht: "Vožnja mi je uspela dobro, za razliko od kvalifikacij sem precej več tvegal. Pridobival sem na pomembnih delih, nikjer nisem izgubil preveč časa, razen na 'cikcaku', kjer bi moral popraviti še nekaj stvari."

Albreht je bil sprva uvrščen na 11. mesto, slovenska ekipa pa je vložila poizvedbo na vožnjo enega izmed tekmovalcev, ki je bil v najboljši deseterici. Pritožba ni obrodila sadov, pripetilo se je celo nasprotno. Pritožbe so vložile tudi druge ekipe, ki so pripomogle k temu, da so francoskemu tekmovalcu odvzeli kazenske sekunde, tako da je napredoval v finale, Albreht pa se je pomaknil na 12. mesto. Zmago si je priveslal nemški kajakaš Sebastian Schubert, drugi je bil Britanec Joseph Clarke, tretji pa Francoz Mathieu Biazizzo.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Albreht zasedel deseto mesto, Simon Brus je bil 29., Janoš Peterlin 41., Peter Kauzer z le enim nastopom pred poškodbo 84., Martin Srabotnik 100., Vid Kuder Marušič pa 106. Zmagal je Nemec Schubert.

Precej pa so za rezultatskimi pričakovanji zaostali kanuisti. Tekma je bila še posebej pomembna za Benjamina Savška, ki je zasedal drugo mesto v skupnem seštevku. Tokratni nastop je bil njegov najslabši v letošnji sezoni, saj je s šestimi kazenskimi sekundami zasedel 29. mesto. S tem je po vodi splavala tudi lepa priložnost za visoko uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Božič, 17. v tokratnem polfinalu, je veslal zelo dobro do napake, ki ga je oddaljila od finala. Anže Berčič je bil 22. Zmagal je Francoz Denis Gargaud Chanut, drugi je bil Britanec David Florence, tretji pa Slovak Matej Benuš. V skupnem seštevku svetovnega pokala se je veselil Slovak Michal Martikan, drugi je bil Florence, tretji pa Benuš. Savšek je z drugega zdrsnil na peto mesto, Berčič je bil osmi, Božič 16., Jure Lenarčič, ki je nastopil le na tekmi v Španiji, pa 37.

S prikazanim v današnjem polfinalu je lahko kar zadovoljna le mlada kanuistka Kozorogova, ki ji sicer ni uspela tako lepa vožnja kot v petkovih kvalifikacijah, a je s 15. mestom vseeno zabeležila lep rezultat v svetovnem pokalu. Z veliko prednostjo šestih sekund si je zlato priveslala Britanka Mallory Franklin, druga je bila Avstralka Rosalyn Lawrence, tretja pa Čehinja Katerina Hoškova. Te tri tekmovalke so bile tudi najboljše v letošnji sezoni svetovnega pokala. Zmagala je Čehinja pred Avstralko in Britanko. Alja Kozorog je bila 23., Nina Bizjak pa 33.

V nedeljo sledijo še preizkušnje kajakašic in dvojcev. V polfinalu bodo veslali kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu.

Ne spreglejte