Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2015,
17.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Grčija evropska liga

Ponedeljek, 3. 8. 2015, 17.33

7 let, 12 mesecev

Slovenski selektor noče v Rio in išče nove sodelavce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska odbojkarska reprezentanca se je vrnila z mini turneje po evropskem vzhodu, v Belorusiji in Romuniji si je s štirimi zmagami že zagotovila nastop na sklepnem turnirju evropske lige.

Selektor Andrea Giani je zato fantom podaljšal odmor, v sredo pa se začenjajo pripravljati na obračuna z Grčijo, ki bosta odločala o prvem mestu v skupini.

"Proti Grkom zagotovo ne bo igrala taka postava, kot je v Romuniji. Vrnil se bom k naši udarni moči, čeprav sem v Romuniji videl, da imamo dostojne zamenjave zanjo. Proti Grkom se že začenjajo priprave na sklepni turnir, zato ne bom veliko eksperimentiral. Grki so zelo dobra reprezentanca, ki ima očitno dobro kemijo, čeprav igra brez svojega najboljšega igralca Mitra Đurića. Zagotovo nas čaka težko delo, a naša želja sta dve zmagi," je dejal Giani, ki je iz Romunije po telefonu vendarle prepričal mladega in nadarjenega blokerja Jana Kozamernika, da se pridruži reprezentanci.

"Zaradi pomanjkanja blokerjev ga zelo potrebujemo. Upam, da se nam bo tudi zares pridružil. Na treningih nam bo zelo koristil, če bo tudi v kadru za tekmo z Grčijo, pa je odvisno od stanja poškodbe Danijela Koncilje," meni Italijan, ki je Kozamernika v reprezentanco vabil že na začetku priprav, a se igralec ACH Volleyja vabilu ni odzval.

Lahko bi šli v Brazilijo, a selektor noče

Čeprav je do oktobrskega evropskega prvenstva pred Slovenci še kar nekaj izzivov, misli tu in tam že uidejo tudi v Varno. Predvsem takrat, ko se je treba dogovarjati za septembrsko pripravljalno obdobje, igranje prijateljskih tekem oziroma nastope na pripravljalnih turnirjih. Gianijevi izbranci so imeli možnost, da nastopijo na dveh turnirjih na prizorišču olimpijskih iger v Riu, a je selektor to možnost zavrnil. Potovanja in vse, kar spremlja pot v Južno Ameriko, bi bila prenaporno, zato bo ekipa raje ostala v Evropi.

Udeležila naj bi se turnirja v Nemčiji, kjer bi se poleg domačinov merila še s finalistkama letošnje svetovne lige Francijo in Srbijo. Srbi se bodo na evropsko prvenstvo pripravljali tudi v Kranjski Gori, kar bi prav tako bilo dobro izkoristiti, pojavljajo se tudi možnosti za prijateljski obračun z Bolgari.

Na pripravah za evropsko prvenstvo bo nekaj sprememb v strokovnem štabu. Gianijev pomočnik Matteo De Cecco in kondicijski trener Oscar Berti se vračata v svoj klub Verono, kjer bosta ob odsotnosti Gianija, sicer glavnega trenerja italijanskega prvoligaša, vodila treninge. Giani bo moral poiskati nove sodelavce, a tudi ti ne bodo iz Slovenije, saj očitno bolj zaupa rojakom.

Ne spreglejte