Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2015,
21.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrea Giani odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut

Četrtek, 28. 5. 2015, 21.38

8 let

Slovenski selektor: Kadar se igra, se igra za to, da se zmaguje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco, ki bo v Porto odpotovala v soboto v zgodnjih jutranjih urah, v nedeljo ob 15. uri v Sra Da Hori čaka povratna tekma s Portugalci.

"Vsi pričakujemo zelo težko tekmo. Nasprotnika poznamo in vemo, da lahko oziroma da bo igral boljše kot v Mariboru. Pred prvo tekmo smo zaradi videoanalize vedeli, da jim lahko največ težav povzročamo z dobrimi napadi, saj smo preučili igro obeh njihov blokerjev in odkrili nekaj pomanjkljivosti ter na tekmi to tudi izkoristili v naš prid. Sicer imajo zdaj tudi Portugalci posnetek naše igre in možnost, da pripravijo taktiko, vendar pa imamo tudi mi nekaj taktičnih rešitev, ki jih na prvi tekmi še nismo v celoti izvajali. Na splošno menim, da imamo kot ekipa več širine v igri kot Portugalci in prav v tem je lahko naš ključ do zmage. Vsekakor pa je cilj jasen. Na takih tekmah je treba že od prve točke pokazati, da gre zares, da si ekipa želi zmago. Ne razmišljamo o ničemer drugem kot o zmagi in ne kalkuliramo. Ko se kalkulira, se lahko hitro zalomi. Odigrati moramo dobro in še enkrat poudarjam, zanima nas samo zmaga," je odločen slovenski kapetan, Tine Urnaut.

"Če želimo napredovati, če želimo biti močna in dobra ekipa, moramo na Portugalskem odigrati enako dobro, še celo boljše, kot smo doma. Ne smemo razmišljati o tem, ali nam zadostuje en niz, ali potrebujemo dva. Moramo igrati tako, da bomo zmagali. S tem se ustvarja tudi prava miselnost, kajti kadar se igra, se igra zato, da se zmaguje. Preračunavanja ne pridejo v poštev," je besede kapetana pred povratno tekmo dopolnil slovenski selektor Andrea Giani.

Slovenske reprezentante čaka naporno potovanje, časa za regeneracijo in prilagajanje na dvorano De Matosinhos pa ne bo veliko. Portugalci pa lahko računajo na podporo s tribun, vendar temu ne selektor ne igralci ne pripisujejo velikega pomena. Po drugi strani Portugalci po tekmi v Mariboru čutijo veliko breme. "Zagotovo nas čaka zelo težka tekma. Prav taka, kakršne so bile do zdaj vse tekme proti Sloveniji. Imamo pa prednost domačega igrišča in upam, da nam jo bo ob podpori s tribun uspelo izkoristiti. Ostati moramo osredotočeni na svoj cilj, zmagati s 3:1 ali celo 3:0 in nato osvojiti še zlati niz. Glede na prvo tekmo moramo dvigniti predvsem raven naše igre v bloku in v obrambi, v Mariboru pa smo imeli tudi preveč težav s sprejemom," je pred tekmo dejal portugalski kapetan João Jose.

Ne spreglejte