SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski odbojkarji po pomembnem slavju: veseli gladke zmage in finala

3

termometer

"Čestitke ekipi. Dokazala je, da v težkih trenutkih lahko igra na najvišji ravni," je po slavju nad Poljaki s 3:0, po katerem Slovence od svetovne lige loči le še zmaga, varovance pohvalil selektor.

Jani Kovačič: Danes mo pokazali zelo dobro igro, verjetno eno najboljših v tej evropski ligi. Zelo dobro smo igrali v napadu, predvsem z druge linije. Tudi na sprejemu smo bili solidni, Poljaki pa so večino začetnih udarcev poslali na Tineta. Nekako je šlo tako, kot smo si zamislili, in če bo tudi jutri podobno, se lahko nadejamo zmage. Za nasprotnike si sicer želimo Makedonce, a so Estonci verjetno kakovostnejši nasprotnik.

Tine Urnaut: Poljaki imajo mlado in kakovostno ekipo, ki ima velik potencial. Po drugi strani pa sem zelo vesel, da nam je uspelo zmagati in se uvrstiti v finale. Tekmo smo začeli zelo dobro in brez težav dobili prvi niz. Na takih srečanjih je zelo pomembno, da ohraniš visoko raven igre in ne popuščaš. Čeprav smo v drugem nizu Poljakom vseeno nekako dovolili, da so držali korak z nami, smo v ključnih trenutkih znova igrali, kot je treba. Vesel sem, da smo gladko zmagali in da bomo igrali v finalu.

Andrea Giani, selektor Slovenije: Najprej bi rad svoji ekipi čestital za zmago. Poljaki imajo dobro, talentirano ekipo, ki pa ima še premalo izkušenj, da bi zmagovala na takih tekmah. Začeli smo dobro, dobro smo servirali in tudi v protinapadih, predvsem iz druge linije in prek naših blokerjev, smo bili zelo uspešni. V drugem nizu smo se morda nekoliko preveč sprostili in nasprotnikom ponudili možnost, da izenačijo na 1:1 v nizih, a so moji igralci še enkrat dokazali, da tudi v težkih trenutkih lahko odigrajo na najvišji ravni. Zmaga v drugem nizu nam je potem prinesla tudi precej gladko zmago v tretjem nizu.

Andrzej Kowal, selektor Poljske: Že pred turnirjem sem dejal, da je zame Slovenija prvi favorit tega turnirja. Giani ima na voljo zares odlične igralce, ki so zelo prodorni v napadih, slovijo po nevarnih začetnih udarcih in tudi njihov sprejem je bil na vseh tekmah na dokaj visoki ravni. V drugem nizu smo za kratek čas sicer imeli možnost za zmago, a so slovenski odbojkarji še enkrat odigrali zelo dobro in nas zasluženo premagali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin