Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2014,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

celinski pokal Rio 2016 odbojka na mivki Portorož Ana Skarlovnik Jelena Pešić

Nedelja, 15. 6. 2014, 11.32

8 let

Slovenski odbojkarji obstali v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenske odbojkarice in odbojkarji na mivki so morali v polfinalu olimpijskih kvalifikacij priznati premoč Norvežanom, ki so bili v obeh konkurencah v zmagah boljši z 2:0.

Prva so na portoroško mivko stopila dekleta. Naša druga dvojica, Ana Skarlovnik in Jelena Pešić je skušala iztržiti kar največ proti Janne Kongshavn in in Victorii Kjolberg, a sta Norvežanki hitro unovčili svoje izkušnje in tekmo brez težav dobili z 21:11 in 21:1 ter Norveški priigrali vodstvo z 1:0 v zmagah. V nadaljevanju sta Sara Sakovič in Kaja Turk, kot prvo postavljena slovenska ekipa, zaigrali še proti Cristy Treland in Janne Pedersen ter tako v prvem kot v drugem nizu prikazali dobro igro, a na koncu vseeno izgubili z 21:14 in 21:17.

Kaja Turk je po tekmi dejala: "Lahko rečem, da smo dekleta dale vse od sebe in prikazale verjetno najboljšo igro na tem turnirju. Pokazale smo vse tisto, kar smo v tem trenutku zmožne pokazati. Vse lahko še precej napredujemo in upam, da bomo do jeseni, ko nas čaka 2. krog tekmovanja, naše igre še nadgradile in da se olimpijske kvalifikacije za nas še ne bodo končale."

Norvežanke so si z dvema zmagama zagotovile nastop v finalu, v katerem so prav tako z 2:0 odpravile Belgijke. Obe reprezentanci sta se neposredno uvrstili v 3. krog olimpijskih kvalifikacij, ki bo prihodnje leto. Slovenke bodo morale skupaj s Škotinjami in Severnimi Irkami igrati še v 2. krogu, ki bo jeseni letos.

Precej več težav kot Norvežanke z našimi dekleti so imeli Norvežani z našimi reprezentanti v moški konkurenci. Dvoboj med obema državama so odprli Jure Peter Bedrač in Danijel Pokeršnik, ki sta se pomerila z izkušenima Iverjem Horremom in Geirom Eithunom. Slovenca sta prvi niz izgubila s 16:21, drugega pa ob bučni podpori s tribun dobila s 23:21. Odločilni tretji niz je bil ves čas napet, na koncu pa sta, žal tudi ob pomoči sodnikov, ki sta Norvežanoma spregledala kar nekaj napačnih podaj, slavila Skandinavca, in sicer s 15:10.

Zmaga nad Oivindom Hordvikom in Bjartejem Uskemom je bila za naše odbojkarje na mivki zadnja priložnost, da izsilijo še tretjo tekmo in se uvrstijo v finale turnirja. Nejc Zemljak in Jernej Potočnik sta prikazala izvrstno igro, a tako v prvem, kot v drugem nizu izgubila na razliko. Norvežana sta bila namreč boljša z 21:19 in 23:21.

"Z najino predstavo sva danes lahko zadovoljna. V prvem nizu nama še ni uspelo razviti takšne igre kot sva želela. V končnici drugega niza nama je uspevalo vse, kar sva si začrtala, na koncu pa sva morda imela tudi nekaj športne sreče. V tretjem nizu pa žal tiste sodniške odločitve, a tudi brez tega bi Norvežana verjetno uspela zmagati, saj bogate izkušnje, ki jih imata, na takih tekmah navadno odločajo. Za 2. krog bova z Juretom verjetno na voljo reprezentanci, za Potočnika in Zemljaka še ne vem. V kolikor ne bosta na voljo, imamo Slovenci še dve ekipi, ki ju lahko zamenjata, tako da menim, da bomo v drugem krogu lahko konkurenčni in se borili za tretji krog," je po porazu z norvežani povedal Danijel Pokeršnik.

Norvežani in Belgijci so napredovali v tretji krog celinskega pokala, ki se bo odvijal leta 2015, Slovenci, Škoti in Severni Irci pa bodo morali v 2. krog olimpijskih kvalifikacij, ki bo jeseni letos.

Ne spreglejte