Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
7. 9. 2015,
16.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tine Urnaut slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Brazilija

Ponedeljek, 7. 9. 2015, 16.50

8 let

Slovenski kapetan brez strahu: Tudi proti Braziliji gremo na zmago (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarji začenjajo drugi sklop priprav na oktobrsko evropsko prvenstvo, ki ga bosta gostili Italija in Bolgarija. Prvi, in to kakšen, test Slovence čaka že v sredo v Stožicah.

V Ljubljano prihaja prvouvrščena reprezentanca po lestvici FIVB Brazilija, ena najbolj odbojkarsko popularnih reprezentanc na svetu. Selecao je dvakratni zmagovalec olimpijskih iger iz Barcelone 1992 in Aten 2004, trikrat je bil tudi svetovni prvak, devetkrat pa je osvojil tudi svetovno ligo. Skratka, gre za eno najboljših ekip na svetu, zato sredinega spektakla ne gre zamuditi.

Za Slovenci je prvi teden priprav, kjer je bil poudarek predvsem na fizični moči, zdaj pa se bo strokovni štab posvetil igri in tehniki. "Po evropski ligi smo imeli 14 počitka, prvega septembra pa smo že zavihali rokave. Evropsko prvenstvo se hitro bliža, časa ni več veliko, zato je prav, da smo se že začeli pripravljati. Vsak trening je treba kar se da dobro izkoristiti in iz njega potegniti kar se da veliko," pravi kapetan, ki se tekem proti Braziliji neizmerno veseli.

Nadaljevanje odbojkarske pomladi

"Lahko rečemo, da se nadaljuje slovenska odbojkarska pomlad. To, da se take reprezentance želijo meriti z nami, je le priznanje in pokazatelj, da nas čedalje več reprezentanc ceni. V Stožicah pričakujem pravo zabavo za vse navijače in ljubitelje odbojke. Vemo, da še nismo v tistem pravem ritmu, a lahko zagotovim, da bomo šli v tekmo z vso resnostjo in odgovornostjo, tako kot vedno, ko oblečemo slovenski dres. Vedno skušamo od sebe dati svoj maksimum in zmagati," napoveduje Urnaut, ki se zaveda, kdo so Brazilci, a mu to ne predstavlja nikakršnih težav.

Dobra priprava odlična popotnica za EP

Slovenci bodo na oktobrskem EP v Varni v skupini nastopali skupaj s svetovnimi prvaki Poljaki, Belgijci in Belorusi. Za Tineta, ki je star komaj 27 let, bo to že peto evropsko prvenstvo. "Do začetka EP je še kar nekaj časa. Želim si, da se nam prek vseh pripravljalnih tekem in treningov uspe pripraviti čim bolje, tako fizično kot psihično. O tem ne dvomim, saj se dela res dobro. Na EP pa bo treba iti iz tekme v tekmo in se osredotočati na vsakega nasprotnika posebej. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo," po razočaranjih na zadnjih evropskih prvenstvih ostaja previden kapetan.

Ne spreglejte