Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 3. 2015,
16.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kajak kanu Benjamin Savšek Anže Berčič Jure Lenarčič Peter Kauzer Urša Kragelj

Nedelja, 22. 3. 2015, 16.44

7 let, 12 mesecev

Slovenski kanuisti niso bili "gostoljubni", zmagovalni oder so zavzeli do zadnjega kotička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Solkanu so znova blesteli slovenski kanuisti, ki so poskrbeli za trojno zmago. Najboljši je bil Benjamin Savšek, nato pa sta se zvrstila še Anže Berčič in Jure Lenarčič.

Slovenski kanuisti so na Soči, kjer je potekala prva letošnja evropska tekma za točke ICF, pokazali, da bodo tudi v letošnji sezoni nevarni tekmecem na tekmovanjih najvišje ravni. Na mednarodni tekmi v Solkanu niso bili prav gostoljubni, saj so prva tri mesta zasedli predstavniki tacenskega kluba. Tako kot v sobotnih kvalifikacijah se je na progi najbolje znašel Benjamin Savšek, ki je bil od Anžeta Berčiča hitrejši za sekundo in 99 stotink. Uspeh je zaokrožil Jure Lenarčič s tretjim mestom, v finalu pa je veslal še Blaž Cof, ki je bil deveti. Jakob Jeklin in Žiga Taljat sta obstala v polfinalu.

V konkurenci kanuistk se je v finale prebila Alja Kozorog, ki je na koncu zasedla deveto mesto. Le za eno mesto pa je vnovičen nastop ušel Nini Bizjak, ki je tekmo za točke ICF končala na enajstem mestu. Najboljša je bila Avstrijka Nadine Weratschnig, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali nemški tekmovalki Lena Stoecklin in Andrea Herzog.

Med kanuističnimi dvojci sta slovenske barve ob odsotnosti Luke Božiča in Saša Taljata zastopala le mlada Tine Kancler in Jakob Jež. S soškimi brzicami sta se uspešno spopadla in si tudi zagotovila finalni nastop, a sta se mu nato odpovedala. Razlog so bile izbirne tekme za sestavo mladinske reprezentance, ki so sledile tekmi za točke ICF.

Za veselje so skrbeli tudi kajakaši

Za veselje so poskrbeli tudi kajakaši. Drugo mesto si je priveslala kajakašica Urša Kragelj. Najboljša je bila Nemka Ricarda Funk, sicer aktualna evropska prvakinja, tretje mesto pa si je priveslala Poljakinja Joanna Medon Polaczyk. Eva Terčelj je tekmovanje zaključila na četrtem mestu, Ajda Novak pa je bila šesta. Alja Kozorog, Beti Medved in Neža Vrevc so obstale v polfinalu.

Na stopničkah je tekmovanje končal tudi Peter Kauzer, ki je bil tokrat tretji, zaostal pa je le za olimpijskim prvakom iz Pekinga Nemcem Alexandrom Grimmom in Italijanom Andreo Romeom. Blizu najboljšim je bil tudi Martin Albreht, ki je bil tokrat četrti, na šestem mestu pa je tekmovanje končal Celjan Martin Srabotnik. V polfinalu je veslal še Vid Kuder Marušič, a se ni uspel uvrstiti med najboljšo deseterico, ki je vodila v finale.

Ne spreglejte