Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2011,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Kauzer

Četrtek, 2. 6. 2011, 10.54

8 let

Slovenski čolni zgrmeli v jarek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še preden so slovenski reprezentanti sploh začeli s pripravami na prizorišču prvenstva stare celine, je že prišlo do velikih težav s tekmovalno opremo. Nekaj čolnov je popolnoma uničenih.

Nekaj slovenskih slalomistov je že v sredo z letalom odpotovalo v Španijo, kjer bo prihodnji teden evropsko prvenstvo. Ker čolnov niso mogli v Španijo prepeljati z letalom, je tekmovalcem na pomoč priskočila hrvaška reprezentanca in poleg čolnov svojih tekmovalcev, v Španijo s kombijem peljala tudi slovenske. Zaradi izjemno močnega vetra pa je v Franciji prišlo do nesreče.

Ob močnem sunku vetra je s strehe kombija namreč odtrgalo prtljažnik z naloženimi čolni, ki so zgrmeli na cesto in v bližnji jarek. Nekaj čolnov je popolnoma uničenih, druge pa čaka veliko popravila. Med poškodovanimi je tudi čoln branilca naslova evropskega prvaka Petra Kauzerja. ''Ni ga popolnoma uničilo, vendar bi bilo potrebno veliko popravil, tako da si bova z Anžetom Berčičem izposodila čolna, dokler ne pridejo naši in mi pripeljejo Janošev čoln (Peterlin op. p.). V ponedeljek bo prišel Vajda (proizvajalec čolnov op. p.) in Anžetu pripeljal testni čoln, meni pa bo novega poskušal narediti do sobote zvečer. Potem bom moral nekako organizirati prevoz do Seu d'Urgella. Če ne bo šlo drugače, bom tekmoval z Janoševim čolnom, saj ima enakega kot jaz,'' je povedal Peter Kauzer in dodal: ''Čeprav bo težko, bom zaradi tega še bolj motiviran za treninge in tekmo. Sicer pa se vsaka stvar zgodi z razlogom. V tem moram najti nekaj pozitivnega, me pa situacija ni vrgla iz tira!''

Prvenstvo se bo sicer začelo v sredo s svečano otvoritvijo, v četrtek so na sporedu kvalifikacije kajakašic in dvojcev, četrtfinale kajakašic ter polfinale ekipne tekme kajakašic in dvojcev. V petek sledijo kvalifikacije kanuistk, kajakašev in kanuistov, četrtfinale kajakašev ter ekipno polfinale kanuistk, kajakašev in kanuistov. V soboto in nedeljo pa bodo na programu polfinala in finala tako posameznih kot ekipnih preizkušenj.

Ne spreglejte