Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2024,
19.00

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Klavdija Jerovšek Urška Hrašovec Urška Kuharič

Sobota, 2. 3. 2024, 19.00

1 mesec, 3 tedne

EP v streljanju

Strelke zadnji dan do sedmega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Urška Kuharič | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Strelke Urška Hrašovec, Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič so na zadnji dan evropskega prvenstva z zračno puško in pištolo na 10 m v Györu zasedle sedmo mesto na ekipni tekmi trojic v disciplini zračna puška. Polfinale so zgrešile za tri kroge.

Slovenske strelke so kvalifikacije končale na šestem mestu s 626,7 kroga, s čimer so si zagotovile nastop med najboljšimi osmimi reprezentancami. Tam so bile Hrašovec (209,7), Jerovšek (208,9) in Kuharič (208,2) še za desetinko kroga boljše od kvalifikacijskega izkupička, a vseeno ostale prekratke za nastop v polfinalu, za katerega je bilo treba ustreliti 629,8 kroga.

V boju za kolajne so se nato pomerile reprezentance Poljske, Nemčije, Norveške in Madžarske. V finalu je bila najboljša Nemčija, ki je s 17:15 premagala Poljsko, v boju za bron pa je bila s 16:14 od Norveške boljša domača reprezentanca Madžarske.

Slovenska članska strelska reprezentanca je v Györu najvišje posegla po petem mestu, kar je na ekipni tekmi z zračno puško uspelo prav Kuharič, Jerovšek in Hrašovec. Dosegle so tudi državni rekord s 1884,8 kroga. Najboljša posameznica je bila v petek med posameznicami sicer Kuharič na 20. mestu s 628,7 kroga.

V posamični konkurenci z zračno puško na 10 metrov sta nastopila Luka Lukič in Blaž Lužar, ki sta zasedla 36. oziroma 62. mesto.

V mešanih parih sta bila Hrašovec in Lukić v četrtek 27., Kuharič in Lužar pa 39. Na 32. mestu pa je z zračno pištolo prav tako v četrtek tekmovanje zaključil Jože Čeper.

Lov na olimpijske vozovnice za Pariz bo mogoč še na olimpijskih kvalifikacijah v Rio de Janeiru (11. - 29. april) ter na EP na 25 in 50 metrov v Osijeku med 20. majem in 8. junijem.

V mladinskih kategorijah je srebro na 10 metrov s pištolo v torek osvojila 17-letna Manja Slak.

Mladinsko reprezentanco so sestavljale še Hana Strakušek, Tjaša Kužnik, Nika Skubic ter Maksimilijan Žarić.

Ne spreglejte