Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2020,
18.16

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Chris Namus Claressa Shields boks Ema Kozin

Ponedeljek, 29. 6. 2020, 18.16

3 leta, 10 mesecev

Ema Kozin septembra celo za pas WBC?

Slovenska šampionka čaka na odločitev ameriške superzvezdnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Ema Kozin Rudolf Pavlin | Ema Kozin septembra spet v ring. Če le ne bo spet kakšnega zapleta z drugim valom epidemije koronavirusa. | Foto Vid Ponikvar

Ema Kozin septembra spet v ring. Če le ne bo spet kakšnega zapleta z drugim valom epidemije koronavirusa.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin se že pripravlja na dvoboj z Urugvajko Chris Namus, s katero se bo pomerila 5. septembra v nemškem Donauwörthu, v taboru 21-letne Ljubljančanke pa nestrpno pričakujejo tudi odločitev organizacije WBC (World Boxing Council), ki mora sporočiti, v kateri kategoriji bo na voljo njen pas. Ta pa zdaj čaka na odločitev ameriške zvezdnice Claresse Shields.

Še neporažena ameriška borka je trenutno svetovna prvakinja organizacije WBC v srednji in supervelterski kategoriji, zvezo pa je pozvala, naj ji da čas za razmislek o tem, katerega od obeh pasov bo branila, katerega pa prepustila naslednicam. Ta odločitev bi morala pasti že maja, ko se je dogovarjala za spopad s Kanadčanko Marie Eve Dicaire, a je stvari zapletla pandemija koronavirusa.

Ema Kozin  - Maria Lindberg Stožice
Sportal Ema Kozin se bo septembra borila za svojo 20. poklicno zmago

Obljuba je, dvom ostaja

Taboru Eme Kozin so Američani zagotovili, da se bo naša svetovna prvakinja septembra potegovala tudi za šampionski pas WBC v kategoriji, ki se ji bo odrekla Shieldsova. Emin trener Rudolf Pavlin nam je povedal, da jih pas ene od štirih najpomembnejših boksarskih organizacij na svetu seveda zelo zanima, a ostaja nekoliko zadržan, dvomi o tem, da bodo v WBC svojo obljubo tudi zares izpolnili.

Srednja ali supervelterska kategorija?

Njegova varovanka se je že začela pripravljati na Urugvajko Chris Namus, ki je bila že za prvotno predviden aprilski dvoboj stopiti v kategorijo višje, v srednjo (do 72,57 kg), zdaj pa se lahko zgodi, da se bo Kozinova spustila v supervelterski razred (do 69,85 kg), če se Shieldsova odloči, da bo branila naslov v srednji kategoriji. Če za zdaj le ustni sporazum z WBC pade v vodo, bo Ema branila svoja pasova organizacij Wiba in WBF v srednji kategoriji.

Ema Kozin  - Maria Lindberg Stožice
Sportal Kozinovi koronavirus odnesel dvoboj, nov termin jeseni

Sredi julija se začne trdo delo, sredi avgusta še sparingi

Kozinova je trenutno na dopustu, v obdobju koronakrize je trenirala sama, malce bolj temeljito pa se je posvetila tudi študiju finančne matematike in opravila vse izpite. Po 15. juliju se zanjo začne najbolj intenziven del priprav na naslednji dvoboj, po 15. avgustu pa sledijo sparingi v organizaciji nepogrešljivega Redža Ljutića, kot nam je povedal Pavlin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@gabrielpuig_ph 📸 @artolaceci 💄

A post shared by Chris Namús (@chrisnamus) on

Urugvajka bo presenečena

Naumusova bo po neprepričljivi predstavi proti Švedinji Marii Lindberg v ljubljanskih Stožicah še en zelo resen preizkus za mlado slovensko šampionko, ki sicer po 20 poklicnih borbah še ne pozna poraza. V statistiki ima 19 zmag in en neodločen izid. Dvaintridesetletna Namusova je ob 25 zmagah doživela še pet porazov, septembra pa jo v ringu čaka drugačna, bolj napadalna Ema Kozin, zagotavlja Pavlin: "Uporabili bomo malce drugačno taktiko. Verjamem, da si bo Chris ogledala zadnja dva Emina dvoboja, v katerih smo izbrali tako malo 'brezzvezno' obrambno taktiko. Septembra bo Ema spet napadalna, kar je pravzaprav njen pravi slog."

Preberite še:

Ema Kozin  - Maria Lindberg Stožice
Sportal Pripravljena kot še nikoli čaka na spopad z nevarno Urugvajko
Ema Kozin  - Maria Lindberg Stožice
Sportal Švedinja besnela nad sodniki, Kozinova ji odgovarja: Zmagala sem z glavo
Ne spreglejte