SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
naslednji prerez aprila prihodnje leto

Slovenska ritmika za zdaj še brez OI 2020

0,02

termometer

Jekatarina Vedenejeva
Jekaterina Vedenejeva je v mnogoboju zasedla 17. mesto in le za 75 tisočink točke zgrešila tako želeno šestnajsterico, ki bi Sloveniji že prinesla olimpijsko bero. Foto: osebni arhiv

 Mednarodna gimnastična zveza (Fig) je po končanem svetovnem prvenstvu posameznic v Bakuju, kraljica mnogoboja je še tretjič zaporedoma postala Rusinja Dina Averina, uradno objavila seznam držav, ki so si neposredno zagotovile mesto na olimpijskem turnirju v Tokiu 2020. Med njimi za zdaj ni Slovenije, naslednji prerez bo aprila 2020.

Na seznamu 16 gotovih potnic na olimpijski turnir sta po dve ruski, izraelski, bolgarski, ukrajinski, italijanski, ameriški ter beloruski ritmičarki ter po ena japonska in azerbajdžanska predstavnica, je v petek zvečer objavila mednarodna zveza.

Slovenska junakinja tega SP, Rusinja s slovenskim potnim listom Jekaterina Vedenejeva je v mnogoboju zasedla 17. mesto in le za 75 tisočink točke zgrešila tako želeno šestnajsterico, ki bi Sloveniji že prinesla olimpijsko bero.

Jekaterina Vedenejeva Sportal Dina Averina še tretjič zaporedoma kraljica mnogoboja, Vedenejeva blizu OI

Kljub temu so še možnosti za olimpijski nastop Slovenke. Drugi kriterij bo svetovni pokal 2020, kjer bodo pri mednarodni zvezi objavili nov seznam 27. aprila 2020 s tremi novimi telovadkami, maja 2020 bo znanih še dodatnih pet tekmovalk s celinskih prvenstev, četrti kriterij je vozovnica za domačina - tu bi lahko Vedenejeva kot 17. že prišla na OI, saj je bila Japonka Kaho Minagawa boljša in je zasedla 13. mesto, tako da Japonska ne potrebuje posebnega povabila -, peti pa posebno povabilo tripartitne komisije.

Skupno bo na olimpijskem turnirju posameznic nastopilo 26 tekmovalk.

Prvenstvo v Bakuju se bo v soboto nadaljevalo s skupinskimi sestavami. Tri reprezentance, Bolgarija, Rusija in Italija, so si olimpijski nastop zagotovile že na lanskem SP, z letošnjega prvenstva pa bo olimpijske vozovnice pridobilo še pet najboljših iz mnogoboja.

Slovenk ne bo na prvenstvu v skupinskih sestavah, ker se na prvem kvalifikacijskem situ za OI, lanskem SP, niso prebile med najboljših 24 ekip. Pristale so na 26. mestu.

Preberite še:

Jekatarina Vedenejeva Sportal Rusinjam vseh pet zlatih odličij, Vedenejeva ohranja olimpijsko upanje za Slovenijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin