Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2015,
11.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

judo Astana svetovno prvenstvo

Sreda, 26. 8. 2015, 11.08

8 let, 3 mesece

Slovenska judoistka svetovno prvenstvo končala v prvem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska judoistka Vlora Beđeti je na svetovnem prvenstvu v Astani nastope končala v prvem krogu.

S končnim prijemom je bila v zlati točki od varovanke Olge Štirba boljša Chen-Ling Lien s Tajvana. Beđetijeva je s tem ostala brez uvrstitve.

Beđetijeva predlani najlepše presenečenje

Beđetijeva je bila na svetovnem prvenstvu 2013 v Riu de Janieru najlepše slovensko presenečenje, saj se je ovenčala z bronasto kolajno. Potem ko je uspešno zamenjala kategorijo in zdaj nastopa med borkami do 57 kilogramov, je pred dvema letoma na prizorišču prihodnjih olimpijskih iger poskrbela za edino slovensko odličje.

Past težkega žreba

Tokrat se Beđetijevi ni izšlo za visoko uvrstitev. Težek žreb ji je poleg Tajvanke v nadaljevanju namenil še japonsko predstavnico Kaori Matsumoto, olimpijsko prvakinjo iz leta 2012 in svetovno prvakinjo iz leta 2010.

Slovo v prvem krogu

A tako daleč niti ni prišla, Beđetijeva se je poslovila že v prvem krogu. Tajvanska judoistka, zmagovalka letošnje velike nagrade Budimpešte, je sicer zaostajala s kaznijo, a je Beđetijeva proti koncu rednega dela štirih minut nekoliko popustila in nasprotnica je izid pol minute pred koncem izenačila. Dvoboj se je prevesil v zlato točko, kjer zmaga tisti, ki prej pride do prednosti, in Tajvanki je uspel met v parter, kjer je slavila s končnim prijemom.

"Proti koncu mi je popustila koncentracija, nisem pazila, da bi imela komolce ob sebi in nasprotnici je uspelo priti do končnega prijema. Vedela sem, da se v parterju dobro bori, a na koncu nisem imela več dovolj moči, da bi se ubranila napada," je dejala Beđetijeva, ki pa že drevi po lokalnem času odpotuje domov.

"Treba je iti naprej, sledijo nove tekme. Čaka me spet trening, da naredim v prihodnje tisto, kar moram," je še povedala Beđetijeva, ki je morala neposredno pred tekmovanjem izgubiti še odvečna dva kilograma, kar ji je bržkone tudi pobralo nekaj fizične moči. "Ko sem se pogovarjala z zelo izkušeno borko Rašo Sraka, mi je povedala, da se z leti to umiri, da ni treba več toliko zbijati teže, tako da o menjavi kategorije ne razmišljam," je povedala judoistka, ki je kariero sicer začela v višji kategoriji do 63 kg, v kateri zdaj nastopa Tina Trstenjak.

Ne spreglejte