SiolNET. Sportal Drugi športi
1,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kajak na mirnih vodah, Szeged

Slovenki do zmage v svetovnem pokalu!

1,03

termometer

Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman
Kajakaški dvojec Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na tekmi svetovnega pokala v Szegedu na Madžarskem zmagali na 200 metrov. Foto: osebni arhiv

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki sta včeraj v kajakaškem dvojcu na 500 metrov zasedli 3. mesto, sta danes še nadgradili svoj nastop, in zmagali na razdalji 200 metrov!

Uvod v letošnjo sezono mednarodnih tekmovanj v sprintu na mirnih vodah bi zahvaljujoč Ponomarenko Janićevi in Ostermanovi težko bil boljši. Primorki sta namreč tekmovali na dveh tekmovalnih razdaljah v kajakaškem dvojcu in v obeh dosegli zmagovalni oder. Sobotnemu bronu na 500 metrov sta v nedeljo dodali še kolajno najžlahtnejšega leska na 200-metrski razdalji.

Slovenki sta bili 34 stotink sekunde hitrejši od ukrajinske naveze Marija Kičasova Skorik - Ljudmila Kuklinovska ter 64 stotink od Portugalk Terese Portele in Joane Vasconcelos.

"To je najina dodatna tekma, bolj zaradi treninga, da se nato boljše uskladiva v dvojcu na 500 metrov, primarni razdalji, za katero trenirava. Zelo sva zadovoljni, saj sva v teh treh dneh ugotovili, da sva precej napredovali od leta 2019, ko sva zadnjič tekmovali skupaj. Dobrih občutkov, ki sva jih imeli na 500 metrov, do sedaj nisva čutili, in tudi start na 200 metrov je bil precej boljši kot kadarkoli do sedaj, zato sva super zadovoljni s tem vikendom in zmago danes," je povedala Špela Ponomarenko Janić.

"Takšen štart sezone je res super"

Posadke konkurentk na 200 metrov so se nekoliko razlikovale od tistih na 500 metrov, bilo pa nekaj sprememb tudi v konkurenci na 500 metrov. "Lepo je videti, da so kakšne nove posadke, novi dvojci, in da sva konkurenčni kljub temu, da se drugi menjajo. To je super občutek za naprej. Takšen start sezone, sploh pa olimpijske, je res super, tako da se že veseliva evropskega prvenstva in potem olimpijskih iger," pa je razkrila Ostermanova.

Medtem ko se Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman vračata v Slovenijo, bo preostanek slovenske reprezentance jutri odletel v Sibirijo, natančneje v Barnaul, kjer bo na sporedu še druga tekma za svetovni pokal in zadnja priložnost za dosego olimpijske kvote, za katero se bodo potegovali Vid Debeljak, Jošt Zakrajšek in Mia Medved. Na svetovnem pokalu bo nastopil še Rok Šmit. Ponomarenko Janićeva in Ostermanova pa bosta pred olimpijskimi igrami tekmovali na evropskem prvenstvu, ki ga bo v začetku junija gostil Poznan.

Preberite še:

Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman Sportal Bron za kajakaški tandem Ponomarenko Janić & Osterman

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin