Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2016,
15.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

gimnastika

Petek, 8. 4. 2016, 15.32

6 let, 6 mesecev

Slovenija s kopico žezel v ognju, Šajnova na gredi prehitela vso konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Rok Klavora | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na svetovnem pokalu v športni gimnastiki v Ljubljani je petkove kvalifikacije uspešno prestala kopica Slovencev. Z najboljšo oceno si je finale na gredi pritelovadila Adela Šajn.

Na prvem orodju dneva, parterju, sta svoje delo suvereno opravila Klavora in Šilc. Klavora, drugi v Bakuju, Dohi in Cottbusu, je dobil najboljšo oceno v 14-članski konkurenci (14,650). Šilc je bil tik za njim z oceno 14,250. Zunaj konkurence je nastopil Luka Terbovšek, prejel je oceno 11,350.

"Nisem naredil kot ponavadi in kot znam, tega se zavedam. V finalu je nova zgodba, nova tekma. Narediti je treba lepše. Moram pogledati vajo in videti, kaj sem naredil narobe, to je treba popraviti. Pri prvi diagonali sem naredil dolg poskok naprej. Navzven se ni videlo napak, sam pa vem, kaj sem zmožen narediti, in vem, da sem naredil slabo vajo. Na prejšnjih tekmah so bile vaje lepše," je svoj nastop povzel Klavora.

"Velik kamen se mi je odvalil od srca, ker na treh tekmah nisem ničesar pokazal. Niso bile slabe vaje, ampak nisem dobil ocene. Mislim, da so bile celo boljše kot ta danes," je menil Šilc, ki z današnjo vajo ni bil povsem zadovoljen: "Več napak je bilo. Malo sem jo priredil, bolj sem bil previden. Na to sem se vmes spomnil, bolj ali manj se je ponesrečilo."

Teja Belak se je v finale uvrstila v preskoku in na višinski bradlji. | Foto: Vid Ponikvar Teja Belak se je v finale uvrstila v preskoku in na višinski bradlji. Foto: Vid Ponikvar

Uspešni tudi Belakova in Kysselefova

Na prvem in drugem mestu sta kvalifikacije na preskoku končali Belakova in Kysselefova. Prva je dobila oceno 14,200, druga pa 13,950.

"Vesela sem, da so mi skoki uspeli. Lahko bi bilo bolje. Upam, da bom to jutri pokazala. Večjih napak ni bilo, so bile pa manjše. To želim odpraviti v finalu," je dejala Kysselefova.

Na dvovišinski bradlji sta nastopili Belakova in Kamnikarjeva. Prva je dobila oceno 12,100 in kljub padcu z orodja osvojila drugo mesto, tudi Kamnikarjeva je ob ponesrečenem nastopu in dveh padcih z orodja dobila oceno 10,900, kar je bilo dovolj za osmo mesto. Najboljša je bila Islandka Dominiqua Belanyi (12,700).

Adela Šajn je lahko z nastopom na gredi zelo zadovoljna, v kvalifikacijah je prejela najboljšo oceno. | Foto: Vid Ponikvar Adela Šajn je lahko z nastopom na gredi zelo zadovoljna, v kvalifikacijah je prejela najboljšo oceno. Foto: Vid Ponikvar

Šajnova prva na gredi

Belakova si je finale pritelovadila tudi na gredi, na kateri je bila izjemno uspešna Adela Šajn. Šajnova, ki je prejšnji konec tedna v Cottbusu po dolgem premoru spet nastopila na svetovnem pokalu, je kvalifikacije končala na prvem mestu z oceno 13,700. Druga je bila Malezijka Yueh Tan Ing (13,650), tretja pa njena rojakinja Farah Ann Abdul Hadi (13,300). Teja Belak je bila šesta (12,750).  "Pred domačimi gledalci je vedno lepo tekmovati. Po eni strani je pritisk večji, ker se želiš izkazati. Vesela sem, da se je izšlo. Finale je bil prvi cilj. V nedeljo se lahko zgodi marsikaj. Je še nekaj rezerve," je dejala Šajnova.

 

Tudi na parterju bo Slovenija imela dve finalistki. Tako Belakova - danes je bila stoodstotna na štirih orodjih - kot Tjaša Kysselef sta prejeli oceno 12,900, prva je bila šesta, druga pa sedma. Najboljša v kvalifikacijah je bila Paula Andrea Mejias Rodriguez (13,450).

 

Sašo Bertoncelj se je v finale na konju z ročaji uvrstil s sedmo oceno. | Foto: Vid Ponikvar Sašo Bertoncelj se je v finale na konju z ročaji uvrstil s sedmo oceno. Foto: Vid Ponikvar

Bertoncelj v finale kot sedmi

Na konju z ročaji se je Bertoncelj uvrstil v finale kot sedmi z oceno 13,750. Jure Pavlica je dobil oceno 12,050 in končal na 14. mestu. Prvo oceno kvalifikacij je dobil Hrvat Robert Seligman (15,000). Luka Kišek je zunaj konkurence dobil oceno 13,800.

"Letos sem me drži sreča. Malo jo izzivam. Ne bi je rad več. Ta vaja je bila katastrofalna. Ne morem biti zadovoljen. Malo bom šel s sklonjeno glavo ven. Izšlo se je, gledalci so se mi zahvalili, ker sem naredil kvalifikacije zanimive," je razmišljal Bertoncelj.

 

Dimic z drugo in tretjo oceno kvalifikacij

Zadnji slovenski tekmovalec v kvalifikacijah je bil Alen Dimic, ki je najprej nastopil na bradlji, za tem pa še na drogu. Na bradlji je prejel tretjo oceno (14,500), najboljši je bil Turek Ibrahim Colak (14,650). Dimic je na drogu osvojil drugo mesto z oceno 14,200, boljši od njega je bil Madžar David Vecsernyes z oceno 14,500.

Alen Dimic je na bradlji prejel tretjo oceno, na drogu pa drugo. | Foto: Alen Dimic je na bradlji prejel tretjo oceno, na drogu pa drugo.

"Že na prejšnji tekmi sem bil blizu. Seskok se mi ni izšel, tokrat se je. Zadovoljen sem s tem, kar sem pokazal. Vem, da gre lahko še bolje. Na bradlji in na drogu sem imel malo lažjo vajo, v nedeljo bom šel na vso moč," je zadnja slovenska nastopa v kvalifikacijah pokomentiral Dimic, ki si je v Cottbusu poškodoval stopalo in zaradi tega zadnje dni preživel na terapijah. Pri doskoku je bil zato še posebej previden: "Sploh na bradlji. Tam nisem čisto doskočil, malo sem poskakoval. Na drogu sem pristal bolj na desno nogo. Malo se pazim."

Ne spreglejte