Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 3. 2015,
12.39

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Jelenc

Sobota, 28. 3. 2015, 12.39

5 let

Slovenec bo soodločal o ključnih stvareh evropske kajakaške zveze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Direktor slovenskih kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc je bil na kongresu Evropske kajakaške zveze izvoljen na mesto člana izvršnega odbora.

Andrej Jelenc, ki ima več kot 30 let izkušenj v kajakaštvu, se je za kandidaturo za člana izvršnega odbora ECA odločil predvsem zaradi želje po modernizaciji in napredku kajakaštva, za katerega si prizadeva že več let, pa se dosedanji možje na pozicijah moči nad pretiranimi spremembami in napredkom niso navduševali. Zadnjih nekaj let je že opravljal funkcijo predsednika tehničnega odbora za slalom pri evropski zvezi, a se je potem pri izvedbi idej pogosto zatikalo na višji ravni.

Z izvolitvijo na novo pozicijo Jelenc upa, da se bodo stvari začele vsaj nekoliko premikati. Jelenc je bil izvoljen v tretjem krogu, v katerem je prejel enako število glasov kot predstavnica Španije. Poleg mesta v izvršnem odboru so ga skupaj s predsednikom nemške kajakaške zveze Thomasom Konietzkom določili tudi za predstavnika v Mednarodni kajakaški zvezi (ICF). Predsednik evropske zveze ostaja Britanec Albert Woods, ki je sicer tudi podpredsednik britanskega olimpijskega komiteja, na mesto podpredsednika ECA pa so izvolili Jaroslava Pollerta, predsednika češke kajakaške zveze.

"Revolucije, ki se je obetala, sicer ni bilo, kar je morda tudi dobro. A uspeh Slovenije obeta večji vpliv na mednarodno kajakaško politiko in upamo, da se bo sedaj odvijala bolj dinamično. Nad počasnostjo sprememb se namreč čudijo tudi v Mednarodnem olimpijskem komiteju. Spremembe bodo nujne, in to še v letošnjem letu, zato je toliko bolj pomembno, da imamo predstavnika, ki lahko zastopa naše interese," je s kongresa v Sofiji sporočil generalni sekretar Kajakaške zveze Slovenije Jakob Marušič.

Ne spreglejte