Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2022,
23.33

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Sredozemske igre 2022

Nedelja, 26. 6. 2022, 23.33

1 leto, 10 mesecev

sredozemske igre 26. junij

Slovenci v Alžiriji obrambo zlata začeli z dvema zmagama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Darko Jorgič | Darko Jorgič in druščina se bodo v četrtfinalu pomerili z gostitelji Alžirci. | Foto Namiznoteniška zveza Slovenije

Darko Jorgič in druščina se bodo v četrtfinalu pomerili z gostitelji Alžirci.

Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Slovenski namiznoteniški igralci so z dvema zmagama začeli svoje nastope v ekipnem delu, kjer na sredozemskih iger v alžirskem Oranu branijo naslov izpred štirih let. Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar so s 3:0 najprej premagali Ciper. V skupini 1 so nato s 3:1 premagali še Grčijo ter si zagotovili četrtfinale v ponedeljek. Tekmec Slovenije bo gostiteljica Alžirija.

Slovenske namiznoteniške igralke so v prvem dvoboju z 0:3 izgubile proti Portugalkam, zvečer pa z istim izidom še s Španijo.

Izgubila sta odločilne boje slovenska karateista. Urša Haberl je osvojila končno peto mesto v kategoriji do 50 kg. V polfinalu jo je z zgolj 1:0 premagala domačinka Cylia Ouikene, v boju za bron pa Španka Alba Pinilla Sanchez. V kategoriji do 60 kg je Niklasa Tamšeta Mariniča, ki je bil na koncu sedmi, v šestnajstini finala z 8:0 premagal domačin Ala Salimi, v repesažu pa Francoz Rayyan Meziane.

"Vse borbe, ki sem jih danes opravila, so se dobro izšle, na žalost pa to ni bilo dovolj za medaljo. Upam, da bo še kakšna priložnost. To so moje prve sredozemske igre, občutki so zelo dobri, posebno doživetje je bilo včerajšnje odprtje," je povedala Haberlova.

V rokoborbi grško rimskega sloga je v kategoriji do 77 kg v osmini finala izgubil Luka Gumilar. Z 10:0 ga je premagal Albanec Kevin Kupi.

Balinar Martin Zdauc je zmagal v prvem krogu kvalifikacij v hitrostnem zbijanju (45), v drugem pa je bil drugi (45). Druga je bila Nina Voličina med tekmovalkami v isti disciplini prvega kroga (35), v drugem pa je bila peta (26). Oba sta si zagotovila nastop v četrtfinalu. Četrti je bil v kvalifikacijah skupine A natančnega zbijanja Marko Švara (20).

V boksarski ring je stopil Nik Nikolov Veber, v kategoriji do 63 kg ga je s 3:0 v šestnajstini finala premagal Maročan Abdelhaq Nadir.

Poraženi sta bili tudi slovenski dvojici v badmintonu. Andraž Krapež in Miha Ivanič sta imela alžirska tekmeca, Koceila Julien Mammeri in Youcef Sabri Medel sta zmagala z 2:0. Nika Arih in Petra Polanc sta z 0:2 klonili proti Italijankama Katharini Fink in Yasmini Hamza.

Telovadke Lucija Hribar, Sara King, Tjaša Kysselef in Zala Trtnik so bile ekipno sedme, predzadnje, zbrale so 129,1 točke.

 

slovenska vaterpolo reprezentanca Francija
Sportal Slovenski vaterpolisti klonili proti Srbom

Darko Jorgić
Sportal V Alžirijo kar 139 slovenskih športnikov in športnic
Darko Jorgić
Sportal Darko Jorgić po presenetljivem porazu zdrsnil po lestvici
Ne spreglejte