SiolNET. Sportal Drugi športi
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v plavanju

Slovenci v Budimpešti že dopoldan končali tekmovanja

0,04

termometer

Tjaša Vozel
Foto: Vid Ponikvar

Po uspešnem ponedeljkovem uvodu s štirimi slovenskimi rekordi, polfinalom Neže Klančar na 50 m prosto in finalu ženske štafete na 4 x 100 m prosto drugi dan evropskega prvenstva v plavanju v Budimpešti Slovenija ne bo imela svojega predstavnika v popoldanskem delu. Trojica nastopajočih je obtičala v kvalifikacijah.

Tjaša Vozel Tjaša Vozel Foto: Vid Ponikvar Največja dolžnica torkovega tekmovanja je Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki je z 1:09,01 kar precej ostala za lastnim slovenskim rekordom in se morala zadovoljiti z 31. mestom.

"Izid seveda ni presežek, ni pa tako slab"

"Pred prvim startom na prvenstvu, in to po pandemiji koronavirusa, nisem točno vedela, kje sem in kaj lahko pričakujem. Malo sem se lovila s formo in danes tudi z občutkom. Izid seveda ni presežek, ni pa tako slab. Upam, da bo šlo na 200 m prsno precej bolje in da bom tam bližje osebnemu rekordu. Bo pa seveda težko, saj nam vsem manjka težkih tekem, sama je nimam že dve leti," je po tekmi za STA povedala Vozlova.

Janja Šegel Janja Šegel Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Z uvrstitvijo v sredo Janja Šegel ni obremenjena

Ravenčanka Janja Šegel še kar podira osebne rekorde. V disciplini za ogrevanje je na 50 m hrbtno z 29,21 izboljšala lasten osebni rekord in na večni slovenski lestvici s tretjega mesta izrinila Metko Sparavec, ki je v madžarski prestolnici v vlogi trenerke Katje Fain.

Šeglova je zasedla 32. mesto, slovenski rekord Ave Schollmayer pa je zgrešila za natančno desetinko sekunde. "V vseh nastopih tukaj plavam osebne rekorde. Res je, da nisem sprinterka in da to niso moje discipline, a vesela sem, da sem tako hitra, in videli bomo, kako bo šlo že jutri na 200 m prosto. Z uvrstitvijo v sredo sicer nisem obremenjena, želim pa si dober izid," je po četrtem dobrem nastopu povedala reprezentantka Fužinarja.

Dobro je nastopil tudi Triglavan Sašo Boškan, ki si je ob premieri na EP naložil obsežen program različnih disciplin. Na 100 m prosto se je z 51,30 osebnemu rekordu približal na dve desetinki sekunde, kar je za jutranje plavanje dober dosežek, ki ga je popeljal na 82. mesto.

V sredo bosta Boškan in Primož Šenica Pavletič nastopila na 100 m hrbtno. Na popoldanski nastop pa bodo merile Katja Fain, Janja Šegel in Tjaša Pintar na 200 m prosto. Najbližje nastopu v polfinalu je Fainova, a zanjo disciplina sodi med ogrevalne pred tekmo na 1500 m prosto.

Neža Klančar Sportal "Sanjski dan" Neže Klančar v Budimpešti, Kolesnikov izboljšal svetovni rekord

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin