Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka legionarji Alen Pajenk Klemen Čebulj Mitja Gasparini Tine Urnaut Alen Šket Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Jani Kovačič Luka Slabe Tina Lipicer Samec Anja Zdovc Sara Hutinski Eva Mori Monika Potokar Marina Cvetanović Dejan Vinčić Alen Djordjevič Jan Pokeršnik

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

8 let

Slovenci se izživljajo nad Macerato, Lipicerjeva do dosežka sezone

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italijanski prvaki, odbojkarji Macerate, ki so odlično vstopili v sezono, so v zadnjih štirih krogih doživeli še tretji poraz. Po Urnautu in Šketu jih je na kolena spravil še Mitja Gasparini.

Če smo se pred tednom pošalili, da italijanski prvaki že sanjajo ekipe, za katere igrajo Slovenci, to ni več šala, ampak realnost. Krizo Macerate je začel Tine Urnaut z Latino, poglobil Alen Šket z Molfetto, v soboto pa se nad Macerato spravil še Mitja Gasparini, ki je bil z 21 točkami najboljši v svoji ekipi, vseeno pa je naziv najboljšega na tekmi pripadel njegovemu soigralcu, blokerju Simoneju Anzaniju. Odlični Italijan je dosegel kar sedem blokov.

Verona tako nadaljuje izjemen niz. Na zadnjih sedmih tekmah so morali priznati premoč samo Modeni in zdaj na petem mestu za tretjeuvrščeno Macerato zaostajajo le še tri točke.

Odlična tudi Čebulj in Šket, Urnauta presenetili

V soboto sta se zmage veselila tudi Klemen Čebulj in Alen Šket, edini, ki je igrišče zapustil poražen, je Tine Urnaut, ki je z Latino kar malce presenetljivo pokleknil v Monzi. Ti so zmagali šele drugič v sezoni.

Čebulj je bil s 15 točkami najboljši posameznik obračuna proti Piacenzi, za katere pa ni igral podajalec Valerio Vermiglio, ki je že odšel v Iran. To je po Kevinu Le Rouxu še drugi odbojkar, ki je v tej sezoni zapustil vrste pokalnih prvakov. Vseeno to ne zmanjšuje uspeha Čebuljevih, ki so v tej sezoni zmagali še sedmič.

Izkazale so se tudi odbojkarice

V leto 2015 so odlično vstopile tudi odbojkarice. Tina Lipicer Samec je pri zmagi Scandiccija prispevala 17 točk, kar je največ v tej sezoni, in bila prvo ime srečanja. Njena ekipa je s 3:0 premagala favorizirani Yamamay Busto Arsizio, italijanske prvakinje iz leta 2012.

Eva Mori pri zmagi Bergama ni sodelovala, Monika Potokar pa po prestopu iz Maribora v Bologno še ni bila v kadru Volleyja 2002.

Nove zmage se je v drugi italijanski ligi veselila tudi Marina Cvetanović, ki je dosegla toliko točk kot Lipicerjeva, a bode v oči izkoristek napada, ki je bil izrazito slab. Cvetanovića je od 52 žog, ki ji je namenila podajalka, realizirala le 15 žog.

Tudi v Franciji se je za slovenski predstavnici odlično začelo novo koledarsko leto. Venelles je zmagal še četrtič na zadnjih petih tekmah in se še povzpel po lestvici. Pri zmagi nad Istresom je blestela Anja Zdovc, ki je svojemu nekdanjemu klubu nasula 18 točk, Sara Hutinski pa jih je dodala pet.

Ne spreglejte