Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2019,
21.48

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Laško Namizni tenis Luka Trtnik

Petek, 10. 5. 2019, 21.48

4 leta, 11 mesecev

16. turnir Slovenia Open Thermana Laško

Slovenci končali nastope v Laškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Luka Trtnik | Luka Trtnik: "Lahko bi dosegli še stopničko boljši rezultat. A z igro moram biti zadovoljen.   | Foto Vid Ponikvar

Luka Trtnik: "Lahko bi dosegli še stopničko boljši rezultat. A z igro moram biti zadovoljen.

Foto: Vid Ponikvar

S porazom Luke Trtnika v ekipni konkurenci so se za Slovenijo končali nastopi na 16. turnirju Slovenia Open Thermana Laško, enem največjih tekmovanj za namiznoteniške igralce invalide. Letošnje tekmovanje je po številu udeležencev doslej največji takšen turnir za namizni tenis v parašportu.

Mladi slovenski up, 21-letni Trtnik, je v ekipnem obračunu združil moči s Hrvatom Pavaom Jozićem. V predtekmovanju sta z 1:2 klonila proti Brazilcema, potem pa ugnala južnokorejsko dvojico z 2:0. V osmini finala sta nato nastope končala.

"Lahko bi dosegli še stopničko boljši rezultat. A z igro moram biti zadovoljen. Igralki Andreja in Barbara ter igralci Boris, Primož in Luka so navdušili s sproščeno igro in idejami, ki smo jih trenirali in vpeljevali na treningu. V nekaj letih bomo konkurenčni svetu," je po koncu bojev za slovenske predstavnike dejal trener ekipe Darko Kojadinović.

Popoldan je svoje nastope v skupinskem delu sklenil tudi preostali slovenski kvartet, Bojan Lukežič in Primož Kancler ter Andreja Dolinar in Barbara Meglič.

Tekmovanje na najvišji ravni se bo sklenilo v soboto, ko bodo do 16. ure odigrali še vse finalne obračune ekipne konkurence.

"Očitno je, da Kitajska v moški konkurenci pada"

Že dan prej so v Laškem končali posamični del tekmovanja. Odigrali so 1.200 iger, v ženski konkurenci so prevladovale Kitajke, v moškem so na vrhu igralci iz Evrope. V slovenski vrsti sta najdlje prišla Dolinarjeva in Lukežič, ki sta se poslovila v osmini finala.

"Očitno je, da Kitajska v moški konkurenci pada. Očitno ne dela več tako, kot bi morala. Ostale države vlagajo vse več, dela se dobro, kakovost je razpršena. V finalu je bila tudi Hrvaška, ki je osvojila zlato, medalja gre v Kolumbijo," je dogajanje v Laškem po posamičnem delu ocenil tehnični direktor tekmovanja Gorazd Vecko, ki je kot britanski selektor dobil sedem kolajn v posamični konkurenci.

Preberite še:

Andreja Dolinar
Sportal V Laškem vse nared za največji turnir v zgodovini
Ne spreglejte