Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2017,
17.13

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

šport invalidov

Petek, 20. 1. 2017, 17.13

7 let, 3 mesece

Slivnik na zadnji tekmi v Kranjski Gori 11.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jernej Slivnik, Gal Jakič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na tretji, zadnji tekmi svetovnega pokala za smučarje invalide v Kranjski Gori je edini slovenski udeleženec Jernej Slivnik danes v slalomski preizkušnji v svoji kategoriji osvojil 11. mesto.

Danes se je v Kranjski Gori s slalomom in slavnostno podelitvijo končal tridnevni program tekem svetovnega pokala smučarjev invalidov. Ti so se v Podkorenu merili na veleslalomu in dveh slalomih. Ognjeni krst na najvišji ravni je uspešno prestal tudi mladi slovenski smučar Jernej Slivnik, ki je bil danes 11., v četrtek 14., sredinega veleslaloma pa ni končal.

"Zelo sem zadovoljen. V zadnjem delu proge sem bil precej bolj napadalen. Včeraj sem se na tej strmini še malce 'šparal', danes pa sem šel na polno," je po zadnji tekmi dejal mladi smučar. Zadovoljen je bil tudi njegov trener Roman Podlipnik: "Pokazal je, da je po dveh tekmah precej bolj sproščen, bolje in zanesljiveje je opravil s progo. Naredil je napako. A če ne poskušaš, niti napredovati ne moreš. Današnja vožnja je bila precej boljša."

Dve zmagi sta odšli v Nemčijo

Zmag na drugem slalomu na Gorenjskem so se danes veselile Američanka Staci Mannella med slepimi in slabovidnimi, Nemka Anna-Maria Rieder (stoječe smučarke) in njena rojakinja Anna-Lena Forster (sedeče smučarke). Pri moških so bili najboljši Italijan Giacomo Bertagnoli (slepi in slabovidni), Američan James Stanton (stoječi smučarji) in Nizozemec Jeroen Kampschreur (sedeči smučarji).

Po koncu tekmovanj, glavni organizator tekem je bil Hit Alpinea, partner projekta pa Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite, so dogajanje pohvalili tudi sodelujoči tekmovalci, v Kranjski Gori so sodelovali smučarji iz 21 držav. Ekipe so pohvalile namestitev in gostoljubje v Kranjski Gori, večina pa je tekme izkoristila tudi za zadnji test pred skorajšnjim svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo v ponedeljek, 23. januarja v Trbižu. Tam bo na slalomu in veleslalomu 30. in 31. januarja nastopil tudi Slivnik. Slovenski smučar bo do odhoda v bližnje prizorišče s trenerjem Romanom Podlipnikom vadil v Kranjski Gori, kjer so mu v RTC Žičnice Kranjska Gora namenili brezplačno uporabo prog, da bo šel čim bolje pripravljen na svoje prvo svetovno prvenstvo.

Prireditelji tekem v Sloveniji pa so zelo zadovoljni tudi zaradi odziva spletnih gledalcev, ki so spremljali tekme v sredo in četrtek. V dveh dneh se jih je zbralo več kot 42.000.

Ne spreglejte