Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2013,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

balinanje

Petek, 12. 7. 2013, 17.11

8 let

Škoberne izbral predstavnike za peteroboj v Vrgorcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi nastop v novi sezoni bo imela naša članska reprezentanca v peteroboju na Hrvaškem.

Letos že četrti mednarodni turnir pod pokroviteljstvom častnega predsednika mednarodne zveze FIB, Francoza Alphonsa Lagiera – Brunoja, bo v mestu Vrgorac blizu meje z BiH-om. Udeleženci bodo tradicionalni – reprezentance Črne gore, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije.

Selektor naše reprezentance Aleš Škoberne je v ekipo izbral Aleša Borčnika, ki bo zbijal v "brzincu" in v štafeti skupaj z Anžetom Petričem. V bližanju in zbijanju v krog bo spet v majici z državnim grbom nastopil Dejan Tonejc, Jure Kozjek bo igral v "klasiki" in v dvojici skupaj z Jakom Kosirnikom, ki bo tudi natančno zbijal.

"Manjka le Davor Janžič, ki sem mu odobril odsotnost, ker ima klubske obveznosti v Italiji. Skupnih priprav pred peterobojem ne bomo imeli, saj vsak trenira in se pripravlja zase, v Vrgorcu pa bodo morali vsi pokazati, kaj zmorejo na generalki za svetovno prvenstvo, to bo letos v Argentini," je povedal Škoberne, ki je uspešno vodil našo ekipo na sredozemskih igrah v Turčiji, tam sta Tadeja Sodec in Aleš Borčnik osvojila zlato in bronasto kolajno v natančnem in hitrostnem zbijanju. Na dosedanjih treh peterobojih so bili naši balinarji zelo uspešni, saj so dvakrat osvojili prvo mesto (Grude, Tivat), na prvem v Miljah pa so bili drugi, za Hrvati.

Od preostalih slovenskih reprezentanc bo kmalu spet na mednarodni preizkušnji mlada, in sicer na četveroboju reprezentanc Monaka, Italija, Hrvaške in Slovenije v Goriških brdih 30. in 31. avgusta. Sledilo bo svetovno prvenstvo za U-18 in U-23 v Grudan (BiH) od 23. do 28. septembra. Potem bo evropsko prvenstvo za ženske letos od 1. do 5. oktobra na hrvaškem otoku Komiža, člansko svetovno prvenstvo pa bo od 11. do 16. novembra v argentinski Bahii Blanci.

Ne spreglejte