Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
22. 6. 2012,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Petek, 22. 6. 2012, 13.34

8 let

Silverhawks: Pokazati, kdo je glavni v Sloveniji

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branilci naslova Ljubljana Silverhawks gredo na Slo Bowl III odločeni, da pokažejo: "Da smo še vedno mi gospodarji. Za nas šteje le zmaga in to prepričljiva zmaga," poudarja Nejc Gselman.

Pred najstarejšo slovensko ekipo v ameriškem nogometu Ljubljana Silverhawks je prvi vrhunec sezone. V finalu tretjega državnega prvenstva branijo naslov prvaka. Na soočenje z Maribor Generals prihajajo brez poraza na tekmah domače lige in z enim samim iz regionalne lige Sportklub CEFL (polfinale jih čaka čez dva tedna). So visoko motivirani in odlično rapoloženi. "Vzdužje je super, še posebej po zadnji tekmi, ko smo dokazali, da lahko premagamo vsakogar," je v pogovoru za Sportal povedal center ekipe Nejc Gselman. Minulo soboto so v regionalni ligi madžarske prvake Budapest Wolves ponižali s 56:8 (ob polčasu je bilo 49:0). "Razmontirali smo jih. Imeli so razpad sistema. Že v zadnjih treh minutah prvega polčasa smo zabili žebelj v njihovo krsto."

Zdaj je čas za Slo Bowl III. Ali načrtujejo kaj podobnega ali pa bodo nekoliko bolj prizanesljivi? "Naš načrt je, da v finalu pokažemo, kdo je glavni v Sloveniji. Da pokažemo, da tu in tam sicer pride kakšna slaba tekma, a smo še vedno mi gospodarji. Za nas šteje le zmaga in to prepričljiva zmaga," je odločen Gselman, ki bo akcije začenjal s podajami žoge do mladega slovenskega podajalca Lovra Gmajnerja, medtem ko bo Američan Anthony Gardner tekmo z roba igrišča spremljal v vlogi trenerja. Na prvi letošnji tekmi so Mariborčane premagali s 45:0, na drugi pa je bilo v dežju 14:7.

"Kvaliteta je na naši strani"

Ob Gmajnerju je letos najbolj napredoval lovilec Bojan Justin, ki zadnjih nekaj tekem vselej ujame kak "touchdown". "Justin je res postal zelo pomemben del našega napada. Kot kapetan napadalne linije bi izpostavil Jana Poglajna. V ekipo je prišel tri mesece pred začetkom sezone in postal nepogrešljiv na napadalni liniji. Treba je omeniti še novinca v obrambi Marka Selana. V državnem prvenstvu dobiva redno priložnost in vedno pokaže, da se bo dalo nanj v prihodnosti resno računati," o soigralcih, ki so letos naredili največji korak naprej, odgovarja Gselman.

"Na teh tekmah je samo vprašanje mentalne pripravljenosti, koliko smo z glavo pri tekmi. Še vedno mislimo, da je kvaliteta, pripravljenost na naši strani. Treba se je le dobro pripraviti na nasprotnika. Mogoče smo z mentalnega vidika letos naredili kakšno napako, a zdaj tega ne bomo ponovili," obljublja strasten navijač Pittsburgh Steelersov iz lige NFL, za katerega bo tekma z Generals nekaj posebnega. "Zelo jih spoštujem. Zelo sem vesel njihovega napredka, vseeno so to fantje iz mojega mesta. Jaz sem zanje vedno vesel. Vsako sezono napredujejo. Želim jim vse najboljše, a moja ekipa bo v tem finalu naredila vse, da jih premaga," pogovor za Sportal zaključi Mariborčan v dresu ljubljanske ekipe.

Slo Bowl III se bo zgodil to soboto ob 15.00 v Žalcu.

Ne spreglejte